31 Ekim 2012 Çarşamba

Cevizli Kadayıf






CEVİZLİ KADAYIF
yufkalı kadayıf
MALZEMELER
1 Yufka
1.5 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
300 gr Tel Kadayif
1 Çorba Kasigi Tereyagi
Serbet malzemesi:
4 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su

YAPILIŞI
Tezgaha yufkayi serin.Cevizden 2 çorba kasigi ayirip kalanini yufkanin
üzerine serpin. Tel kadayifi didikleyip cevizin üzerine yayin. Yufkayi rulo
seklinde sarin.
Rulo seklinde hazirladiginiz yufkayi 1.5 parmak kalinliginda kesin.
Yaglanmis firin tepsisine kestiginiz parçalari yerlestirin. Üzerlerine azar
azar tereyagi ve ceviz ilave edip 30 dakika pisirin.
Bir kapta seker ve suyu kaynatin. Serbetinizi hazirlayin ve sogumaya
birakin. Pisirdiginiz kadayif sicakken üzerine soguk serbeti dökün.
 

0 Yorum Ekle:

haberler