SEBZELİ TART
MALZEMELER300 gr Kekun
1 Çay Kasigi Kabartma Tozu
150 gr Tereyagi
1 Su Bardagi Soguk Su
Çirpilmis 1 Yumurta Sarisi, Tuz
Krema için
3 Yumurta
1 Su Bardagi Süt
1/2 Su Bardagi Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz, Karabiber
Sebzeli harç için
1 Küp Dogranmis Kabak
1 Küp Dogranmis Havuç
1 Küp Dogranmis Patiican
1 Rendelenmis Sogan
1 Çorba Kasigi Tereyagi
2 Çorba Kasigi Zeytinyagi
1 Dis Dövülmüs Sarmisak
YAPILIŞI
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyagi, 1 kahve fincani soguk su ve
çirpilmis yumurta sarisini ekleyip yogurun. 5 dakika buzdolabinda
dinlendirin. 12 esit parçaya bölün. Küçük tartölet kaliplarini yaglayip
hamurlari yerlestirin. Ortasina hafifçe bastirip kenarlarini düzeltin.
Krema malzemelerini iyice karistirip kremayi hazirlayin. Sebzeli harci
hazirlamak üzere sebzeleri tereyagi veya zeytinyagi karisiminda
yumusayana kadar soteleyin.
Kaliplardaki hamurlarin içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile
kapatin.
Önceden isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisirin. Firindan alip 10
dakika dinlendirin. Kaliplardan çikarip hazirladiginiz yesil salata esliginde
servis yapin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder