31 Ekim 2012 Çarşamba

Profiterol


PROFİTEROL
profiterol tarifi
MALZEMELER
HAMUR MALZEMESI
2/3 su bardagi un
6 çorba kasigi margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kasigi toz seker
3 yumurta
ÇIKOLATALI SOS IÇIN
1 su bardagi seker
3 çorba kasigi kakao
1/2 bardak su
3 çorba kasigi margarin
KREMA MALZEMESI
1 su bardagi süt
6 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
2 yumurta sarisi
1 çay kasigi vanilya
1 paket krem santi

YAPILIŞI
Erimis margarinin içerisine su ve toz sekeri katarak bir 
tasim kaynatin.  Bu karisimin içine un atarak iyice 
karistirin, 5 - 6 dakika kadar pisirmeye devam ederek 
hamurunuzu hazirlayin. Kabi atesten alarak 3 yumurtayi 
içine kirin, iyice karistirarak yumurtalari hamura yedirin. 
Elde ettiginiz  hamuru bir sikma torbasina koyarak kuru 
bir firin tepsisine ikiser  parmak ara ile küçük yuvarlak 
hamurlar sikin. Tepsiyi kizgin firina  vererek hamurlar 
kabarip, üzerleri pembelesinceye kadar asagi yukari 
30 dakika kadar pisirin. Firindan aldiginiz hamurlari 10 
dakika kadar  dinlendirdikten sonra hamurlari kirmadan 
biçakla tepsiden çikarin.  Sicakken enli kisimlarini kapak 
seklinde kesin. Hamurlari bir kenara ayirin.

KREMANIN HAZIRLANISI
Bir tencereye yumurta sarilarini, sekeri ve vanilyayi 
koyarak iyice karistirin. Kaynar sütü azar azar ilave 
ederek karistirmaya devam edin. Tencereyi ocagin 
üzerine koyun.  Unu ilave ederek krema kivamini 
alana kadar karistirarak kaynatin. Son olarak 
tereyagini ekleyerek yeniden karistirin.

ÇIKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve seker koyarak iyice harmanlayin. 
Kakaolu sekere azar azar su ya da sütü kattiktan 
sonra kabi atese koyun. Karisim boza kivamina 
gelinceye kadar karistirarak pisirin. Sos koyulasinca 
kabi  atesten alarak margarini katin, karistirarak sosa 
yedirin. Hazirladiginiz  agzi açik hamurlarin içine 
kremalar  doldurarak kapaklarini kapatin.  Kremali 
hamurlari bir  servis tabagina dizin. Üzerlerine 
çikolata sosu dökün,  hazirladiginiz krem santiyle 
sosun üzerini de süsleyin.

0 Yorum Ekle:

haberler