PROFİTEROL
MALZEMELERHAMUR MALZEMESI
2/3 su bardagi un
6 çorba kasigi margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kasigi toz seker
3 yumurta
ÇIKOLATALI SOS IÇIN
1 su bardagi seker
3 çorba kasigi kakao
1/2 bardak su
3 çorba kasigi margarin
KREMA MALZEMESI
1 su bardagi süt
6 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi un
2 çorba kasigi tereyagi
2 yumurta sarisi
1 çay kasigi vanilya
1 paket krem santi
YAPILIŞI
Erimis margarinin içerisine su ve toz sekeri katarak bir
tasim kaynatin. Bu karisimin içine un atarak iyice
karistirin, 5 - 6 dakika kadar pisirmeye devam ederek
hamurunuzu hazirlayin. Kabi atesten alarak 3 yumurtayi
içine kirin, iyice karistirarak yumurtalari hamura yedirin.
Elde ettiginiz hamuru bir sikma torbasina koyarak kuru
bir firin tepsisine ikiser parmak ara ile küçük yuvarlak
hamurlar sikin. Tepsiyi kizgin firina vererek hamurlar
kabarip, üzerleri pembelesinceye kadar asagi yukari
30 dakika kadar pisirin. Firindan aldiginiz hamurlari 10
dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurlari kirmadan
biçakla tepsiden çikarin. Sicakken enli kisimlarini kapak
seklinde kesin. Hamurlari bir kenara ayirin.
KREMANIN HAZIRLANISI
Bir tencereye yumurta sarilarini, sekeri ve vanilyayi
koyarak iyice karistirin. Kaynar sütü azar azar ilave
ederek karistirmaya devam edin. Tencereyi ocagin
üzerine koyun. Unu ilave ederek krema kivamini
alana kadar karistirarak kaynatin. Son olarak
tereyagini ekleyerek yeniden karistirin.
ÇIKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve seker koyarak iyice harmanlayin.
Kakaolu sekere azar azar su ya da sütü kattiktan
sonra kabi atese koyun. Karisim boza kivamina
gelinceye kadar karistirarak pisirin. Sos koyulasinca
kabi atesten alarak margarini katin, karistirarak sosa
yedirin. Hazirladiginiz agzi açik hamurlarin içine
kremalar doldurarak kapaklarini kapatin. Kremali
hamurlari bir servis tabagina dizin. Üzerlerine
çikolata sosu dökün, hazirladiginiz krem santiyle
sosun üzerini de süsleyin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder