31 Ekim 2012 Çarşamba

Dilber Dudağı






DİLBER  DUDAĞI
dilber dudağı tarif
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
3 Çorba Kasigi Yogurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardagi Zeytinyagi
1 Çay Kasigi Karbonat
1 Kg Yakin Un
250 gr Ceviz
Sosu Için:
2,5 Su Bardagi Seker
1/2 Limon
 
YAPILIŞI
Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini saglayalim. Unu havuz gibi
açarak içine zeytinyagi, margarin, yumurta ,yogurt ve karbonati
koyalim. Hamur haline getirelim . Hamur kulak memesi kivamina gelene dek
yoguralim.
Daha sonra hamuru üçe bölüp,merdane ile açalim. Dövdügümüz cevizleri
hamurun üzerine yayip rulo yapip yuvarlayarak merdane ile tekrar
açalim. Bardakla daire seklinde keselim.  Kestiginiz parçalarin iki ucunu
birlestirelim. Tepsiye dizip,firina verelim. Çikarttigimizda
üzerine soguk serbet dökelim.

Serbet Için: 2,5 su bardagi sekeri,üzerini bir parmak kadar geçen suyla
kaynatalim. Kaynadiktan sonra 5 dk bekletip,yarim limonu içine
sikalim. Daha sonra dilber dudaginin üzerine serbeti dökelim.

0 Yorum Ekle: