22 Ocak 2011 Cumartesi

Zeytinyağlı Ispanak

Ispanak yapraklarında yüksek derecede demir, iyot, kalsiyum, klorofil, A, C ve K vitamini yer alır. Betakaroten ve C vitamini bakımından da çok zengin olan bu sebze çocuklar için çok sağlıklıdır. Temel Reisi anımsatarak severek yemelerini sağlayabileceginiz vitamin deposu bir tarif; Zeytinyağlı Ispanak..
Zeytinyağlı Ispanak
Malzemeler:
•    1 adet havuç
•    1 adet kırmızı dolmalık biber
•    1 adet soğan
•    1 kg ıspanak
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    3 yemek kaşığı pirinç
•    1 yemek kaşığı salça
•    Tuz, pul biber

Yapılışı:
1.    Ispanakları yıkayıp temizledikten sonra doğrayın ve sirkeli suda beklet(10 dk).
2.    Havucun kabuğunu soy ve küp şeklinde küçük küçük doğra
3.    Kırmızıbiberi de ortada kes küçük küçük doğra
4.    Soğanı yemeklik doğra.
5.    Ispanakları süz ve soğuk suda yıkadıktan sonra geniş bir tencereye zeytinyağını ilave et ve doğranmış malzemeleri sırasıyla ilave et ve kavur.(15 dk)
6.    Ardından salçayı ilave et 2-3 dk karıştırarak kavur.
7.    Sonrasında ıspanakların üstünü geçecek kadar su ilave et ve kaynamaya bırak.
8.    Kaynadıktan sonra pirinci tuzlu suyla yıka tencereye ilave et karıştır 5 dk kadar kaynamaya bırak.
9.    Pirinçler pişince tuz ve pul biberi ekle karıştır ocaktan al dinlenmeye bırak 5 dk.
10.  Ilık ya da sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler