2 Şubat 2012 Perşembe

Kandil Simidi Tarifi

Malzemeler:
Bir paket, kabartma tozu
İki yemek kaşığı, sirke
yarım su bardağı, yoğurt
Yüz gr margarin
İki tane yumurta sarısı
Bir buçuk yemek kaşığı, toz şeker
Bir tatlı kaşığı, tuz
Bir cay bardağı zeytinyağı
İki tatlı kaşığı, mahlep
Alabileceği kadar un

Üzerine:
Bir yumurta akı
Susam

Yapılışı:
Karıştırma kabına, yumurta sarılarını alalım, üzerine sırası ile oda ısısındaki margarini, sıvıyağını, yoğurdu, mahlebi, tuzu ve şekeri sirkeyi alalım.
Üzerine azar azar un koyarak yoğuralım, kıvama gelene kadar un ekleyelim.
Kıvama gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verelim, yumurta akına batırıp sonra sırası ile susama batırıp bulayalım, hafif yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
190 derecelik ısıda pişirelim, soğuduktan sonra servise sunabiliriz. Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler