11 Ocak 2013 Cuma

Muhallebili Güllaç Tarifi


Güllaç tatlısını ilk 10 yıl önce arkadaşım Yasemin getirmişti.
İlk öyle yemiştim. Kendisi damak tadına önem verir. Bu yüzden 
kaliteli yerlerden alır. Her geldiğinde de eli asla boş gelmez
mutlaka bir tatlı veya pasta alır. Gönlü zengin bir arkadaşım, 
kardeşimdir. Güllaç tarifini verip de onu anmamak olmaz. 
Güllaç bence yenildikçe sevilen bir tatlı. En azından benim
için öyle. Ramazan ayında mutlaka evde yapılır ya da 
dışarıdan alınır. Ben bugün bazılarınızın da bildiği
muhallebili güllaç tarifini vereceğim.

                              MUHALLEBİLİ   GÜLLAÇ       
güllaç

MALZEMELER
  • 6-7 yaprak güllaç yufkası
  • 1,5 lt süt
  • 2,5 çay bardağı şeker
  • 1,5 çay bardağı ceviz içi
Muhallebisi İçin;
  • 1 paket hazır muhallebi
  • 3 su bardağı süt
YAPILIŞI
1.5 litrelik süt ve şekeri eriyene kadar kaynatın. Muhallebisini pişirin.
Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın birini yerleştirin. Eğer 
yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun.
Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine koyun ve sütle 
ıslatın. Üzerine biraz ceviz içi serpin. Üçüncü yufkayı da serin, sütle
ıslatın. Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün. 
Diğer kalan 3 yufkayı da aralarına 1 er kepçe süt gezdirin. Katların arasına
biraz cevizde serpebilirsiniz. En  üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında 
beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Servis yapacağınız zaman cevizini
serpin.

0 Yorum Ekle: