11 Ocak 2013 Cuma

Kıyma Turşusu Tarifi


Turşu herkesin yemeklerin yanında yemekten
zevk aldığı bir yiyecek. Bu güzel lezzet her elden 
farklı çıktığı gibi çok farklı şekillerde yapılır. 
Ben bugün sizlere kıyma turşu tarifimi vereceğim.
Ben evdeki malzemelerle yaptım. Siz içine hangi
sebzeleri isterseniz onları koyabilirsiniz. Malum
turşu bir çok sebzeden yapılabiliyor.

                            KIYMA TURŞUSU
kıyma turşu

MALZEMELER
  • 1 adet lahana
  • yarım kilo havuç
  • yarım kilo kırmızı biber
  • 2 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limon tuzu
  • tuz
  • Kereviz yaprakları 
YAPILIŞI 
Lahananın dış yapraklarını alıp yıkayın. Lahanayı önce 4-5'e bölün sonra
3-4 mm inceliğinde kıyın. Havuçları rendeleyin. Kırmızı biberi yıkayın. 
Tohumlarını temizleyin ve yemeklik gibi doğrayın. Sarımsakları temizleyin.
Onları da 4-5 e doğrayın. Kereviz yapraklarını da yıkayın ve ince ince 
doğrayın. Limon tuzunu havanda olabildiğince ince bir şekilde havanda
dövün. Büyükçe bir tepsiye doğradığımız lahana, kırmızı biber, kereviz 
yaprakları , sarımsak ve rendelediğimiz havuçları koyun. Üzerine limon 
tuzunu ve normal tuzu üzerine serpin ve elinizle tüm malzemeleri 
karıştırın ve ellerinizle sıkarak  ovuşturun.  Tuzu nasıl olmuş diye bakın. 
( yaklaşık 3-4 çorba kaşığı yeterli) Tüm malzemeleri büyük cam 
kavanozuna elinizle bastırarak yerleştirin. Kapağını sıkıca kapattıktan
sonra bodrumda yada ışık almayan serin bir ortamda saklayın. 15-20 
gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.





0 Yorum Ekle:

haberler