11 Ocak 2013 Cuma

Ev Yapımı Mantı Tarifi

İki gündür siteyle ilgilenemedim. Bu yüzden 
güzel bir mantı tarifi ile bunu telafi etmek istedim
Annem bize geldiğinde mutlaka bu mantıdan yapar.
Annelerin yaptığı yemeklerin lezzeti daha farklı
oluyor tabi. Biz daha o kadar olamadık. Manyı yapması
biraz zaman aldığı için kapatmasına benim minik 
kızlarımda küçücük elleriyle yardım ederler. İşte o 
zaman daha da lezzetli oluyor. Kendi yaptıkları 
mantıyı daha bir zevkle yiyorlar. Bu güzel mantı tarifini
siz de yapıp sevdiklerinize tatdırın. 


                                   EV MANTISI
MANTI

MALZEMELER
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • su
 İç Malzemesi:
  • 250 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • tuz,
  • karabiber
Üzerine;
  • 100 gr Margarin yada Tereyağ
YAPILIŞI
Önce kabın içine unu koyup, ortasını havuz gibi açın. Yumurta ve tuzu
katıp yavaş yavaş karıştırırken, bir yandan da su ilave edin. Suyunu 
katarken dikkatli olun hamur çok yumuşak olmayacak. Kulak memesi 
yumuşaklığında olacak.  Hamurun kaptan iyice kurtulması lazım, 
güzel bir hamur elde etmek için 10 dk kadar yoğurun. İç malzemesini 
de ayrı bir kapta hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş  soğan, tuz , karabiberi 
karıştırın. Hamuru 2’ye bölüp merdaneyle 2-3mm kalınlığında  açın. 6x6 mm
kareler kesin. Her bir karenin ortasına fındıktan biraz büyük iç koyun. 
Üçgen olacak şekilde kapatın. Kenarlarını iyi kapatmalısınız yoksa pişerken
açılabilir.  Tencerede kaynamakta olan bol suyun içine 2 grup halinde
salın.  Suya önceden tuz  katın. Pişen mantılar suyun yüzeyine 
çıkıyor. Pişenleri  genişce bir tepsiye alın. Ayrı bir yerde margarin 
yada tereyağını eritin. İçine nane ve kırmızı biber koyun.  Daha 
sonra mantının üzerine sarmısaklı yoğurt koyup, en son sos döküp
servis yapın. 

0 Yorum Ekle: