12 Ocak 2013 Cumartesi

Fırın Sütlaç Tarifi


Sütlaç yapımı kolay, hafif  ve lezzetli bir tatlı olduğu için
bizim evde çok sevilir. Kızlarım bebekken, onlara daha
çok süt olsun diye bittikçe hep sütlü tatlı yapardım. En
çok da sütlaç yapardım. Eskisi kadar sık olmasa da 
en fazla yaptığım tatlıdır. Bazen kırık pirinçle normal
sütlaç yapıyorum. Bazen de fırında... Hafif yanık kokusu
ve tadı oluyor o yüzden çok seviyorum. Kazandibi gibi.

                                                  FIRIN SÜTLAÇ
FIRIN SÜTLAÇ
MALZEMELER
  • 1 lt süt
  • 1 çay bardağı pirinç unu veya nişasta
  • 250 gr tozşeker
  • 100 gr pirinç
  • Bir miktar su
  • 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
Pirinçleri  yıkayıp 4 parmak geçecek şekilde su ilave edip karıştırmadan
tencereye koyup kaynatın. Pirinçler suyunu çektikten sonra tencereyi 
ateşten alın ve pirinçleri süzün. Sütü ve pirinçleri tekrar tencereye ilave 
edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç ununu sulandırıp ezin ve 
tencereye  ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Fırını 
200 dereceye ayarlayıp  önceden ısıtın. Karışımdan yarım su bardağı 
kaşığı sütlaç alıp ayrı bir kaba  aktarın. Buna yumurtanın sarısını 
ilave edip karıştırın. Tenceredeki sütlacı  fırına dayanıklı kaselere 
aktarın. Üzerlerine birer kaşık yumurtalı sütlaç  karışımından ekleyip 
düzgün bir şekilde güzelce yayın. Üzeri kızarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun.

0 Yorum Ekle:

haberler