31 Temmuz 2012 Salı

Mayonezli Tavuk Salatası Tarifi

mayonezli tavuk salatası tarif , mayonezli tavuk salatası tarifi , mayonezli tavuk salatası tarifleri
Mayonezli Tavuk Salatası

MALZEMELER
2 adet tavuk gögsü
7-8 yaprak marul
2 adet domates
Yarim demet dereotu
1 kasik kasar peyniri rendesi
1,5 kasik mayonez
1/2 kasik yogurt
1 adet limon
Tuz

YAPILIŞI
Tavuk gögsü tuzlu suda haslanir, soguduktan sonra didilir. Marullar iyice yikandiktan sonra bir parmak eninde dogranir. Domatesler soyulup küp küp dogranir. Mayonez ve yogurt küçük bir kapta iyice karistirildiktan sonra içerisine ince kiyilmis dereotu ilave edilerek tekrar karistirilir. Ince didilmis tavugun içerisine marul ve domates konarak 1 limon suyu dökülür ve karistirilir, servis tabagina alinir.
Devamını Oku >>

Polo Tavuk But Tarifi


Polo Tavuk But

MALZEMELER
4 adet tavuk budu
2 çorba kasigi tereyagi
1 adet tavuk suyu bulyon
Nisasta
4 adet patates
2 çay bardagi süt
Tuz, su

YAPILIŞI
Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin. Butlari boyuna bir biçak yardimiyla kesin. Kemikleri
çikarin. Tek parça halindeki butlari kizdirilmis tereyaginda kizartin. Ardindan kirdiginiz tavuk
kemiklerini tereyaginda soteleyin. Tencereye aktarin. Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek
kadar su koyun. Tuzunu ayarlayin. Su yariya azalana dek kaynatin. Suyu süzgeçten geçirin.
Tavuk suyu bulyonu ekleyin. Eriyene dek karistirin. Yeterince nisasta ekleyin. Kisik ateste
koyulasincaya dek pisirin. Patatesleri haslayin. Püre kivamina gelene dek ezin. Bir tencereye
aktarin. Sütü, 1 çorba kasigi tereyagini ekleyin. Iyice karistirin. Tuz ile tatlandirin.Servis
tabagina tavuk budu ve püreyi yerlestirin. Etin üzerine tavuk suyu sostan gezdirin. Sicak servis yapin.

Devamını Oku >>

Ananaslı Tavuk Tarifi


Ananaslı Tavuk

MALZEMELER
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kasigi ayçiçek yag
1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi (konserve) ananas suyu
2 yemek kasigi rom
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kasigi tereyag
kirmizi biber
tuz

YAPILIŞI
Tavugu iri parçalar halinde bölün, ananas suyu limon suyu tuz ilave edip 1 saat suda bekletin.
Yagı kizdirin ve tavugu hafifçe kizartin. Üzüm, rom, dogranmis domatesler, tuz ve kirmizi biberi
ilave edip karistirin. 15-20 dakika hafif ateste pisirin. Tavuk piserken diger tarafta küp küp
dogradiginiz ananas parçalarini galeta ununa batirip tereyaginda kizartin. Büyük bir tabaga safranli
pilav koyun. Üzerine pismis tavuk parçalarini dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapin.


Devamını Oku >>

Cevizli Kete Tarifi


Cevizli Kete

MALZEMELER
2 su bardagi süt
1 tatli kasigi toz seker
2 çay kasigi tuz
1 su bardagi ceviz içi
1 çorba kasigi toz bira mayasi
2 kahve fincani tereyagi
3 çorba kasigi zeytinyagi

YAPILIŞI
Bira mayasini ilik sütle karistirin. 1 tatli kasigi toz sekeri de ekledikten sonra mayalanmasi için bir süre bekletin. Mayalandiktan sonra tuz ve un ilave ederek orta yumusaklikta bir hamur elde edene kadar yogurun.

Hamurun üzerine islak bir bez örterek oda isisinda yaklasik bir saat bekletin. Hamuru esit
büyüklükte 15 parçaya bölerek her parçayi düzgün toplar halinde yuvarlayin.  Her toptan bir yufka
açin. Yufkalari eritilmis tereyagi ve zeytinyagi karisimiyla yaglayip, içlerine ceviz içi serpistirin.

Yufkalari rulo yapin. Bir ucundan baslayarak daire biçiminde yuvarlayip gül sekli verin. Hafif yaglanmis tepsiye dizerek önceden isitilmis firinda 45 dakika pisirin. Ayranla birlikte sicak olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

Mantarlı Hindi Tarifi


Mantarlı Hindi

MALZEMELER
1 adet sogan
3 adet sivri biber
1 adet domates
1 dis sarmisak
2 çorba kasigi margarin
yarim kg kusbasi hindi
400 gr mantar
Tuz

YAPILIŞI
Sogani yarim ay seklinde, sivri biberleri halka halka, domatesleri ise küp küp dograyin. Mantarlari da dilimleyin. Sarmisaklarin kabugunu ayiklayip dograyin. Tencere margarini koyup biraz erittikden sonra yarim kg hindiyi katın. Hindileri kendi suyuyla 5 dk kavurun. Sonrasinda sogan, sarmisak ve sivri biberleri ilave edip 5 dk daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmis mantarlari da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip tencerenin kapagini kapatin ve 15 dk pisirin. Servis yapacaginiz zaman dogranmis maydanozlari üzerine serperek sicak servis yapin
 
Devamını Oku >>

Mantar Soslu Hindi Tarifi


Mantar Soslu Hindi

MALZEMELER
4 hindi baget
10-15 mantar
3 sivribiber
4 domates
2 sogan
2 çorba kasigi siviyag
yarim su bardagi su
tuz, karabiber
Marinat Için:
1 çay bardagi zeytinyagi
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi hardal
1 çay kasigi karabiber, pulbiber
4-5 dis sarimsak

YAPILIŞI
Marinati hazilamak için sarimsaklari soyup ezin. Zeytinyagi, sarimsak, kekik, hardal, pulbiber, karabiber, ve tuu büyük bir kasede karistirin. Hindi butlarini karisimin içine yerlestirip yarim saat marine edin. Mantarlari iyice yikayip kurulayin ve ince ince dilimleyin. soganlari kiyin, sivribiberleri temizleyip dograyin. Domatesleri soyup küp küp dogayin. Siviyagi tavada kizdirin. Sogani ilave edip sote edin. Sivribiber ve domatesi ekleyip
kavurun. Tuz ve karabiber serpin. Mantarlari ve suyu ilave edip kapagi kapali olarak pisirin. Hindi bagetleri marinattan çikarip izgarada iki tarafli kizartin. Servis tabagina alip mantarli sos esliginde servis yapin.

Devamını Oku >>

Sebzeli Tavuk Köftesi Tarifi



Sebzeli  Tavuk Köftesi
MALZEMELER
600 gr piliç kiymasi
1 adet sogan
2 dis sarimsak
1 adet yumurta
1 adet kabak
Havuç
Tuz
Un
Limon suyu

YAPILIŞI
Piliç kiymasini, ince kiyilmis sogan, sarimsak ve yumurta ile yogurun. Daha sonra, ceviz iriliginde parçalar koparip, elinizde yuvarlayin. Tencereye yeterli miktarda su alip kaynatin. Köfteleri kaynayan suya atip, pisirin. Bu sirada havuç ve kabagi da kibrit çöpü inceliginde dograyip, tencereye alin. Tüm malzemeler pisince, un ve limonun suyunu tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayip, servis yapin.
Devamını Oku >>

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi


Kestaneli Hindi Dolması

MALZEMELER
4-5 kg`lık Bütün Hindi
4 yemek kasigi tereyagi
2 adet kuru sogan
1 kg. kestane
Iç Pilav:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyagi
Ince dogranmis Hindi Cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru sogan
Tuz, karabiber
Yenibahar, Tarçin
1 demet dereotu

YAPILIŞI
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin. Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. sogani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 15-20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin.

 
Devamını Oku >>

Sebzeli ve Soyalı Piliç Tarifi



Sebzeli ve Soyalı Piliç



MALZEMELER
500 gr kemiksiz tavuk gögsü (küçük parçalar halinde dogranmis)
60 gr (4 çorba kasigi) margarin
2 taze sogan (ayiklanip, ince dogranmis)
100 gr mantar (islak bir bezle kurulanip, ince dogranmis)
2 adet sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenip, iri dogranmis)
100 gr taze fasulye (kilçiklari ayiklanip, dogranmis)
2 çorba kasigi soya sosu
1 çorba kasigi süzme bal

YAPILIŞI
Margarini bir tavada eritin. Taze sogani, sivribiberi, mantari ve taze fasulyeyi katip, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde sik pisirin. Soya sosunu katip, harli ateste 3-4 dakika sik sik karistirarak
pisirin. Tavuk etini, beyazbiberi ve bali ilave edip 3-4 dakika daha yine sik sik karistirarak pisirin. Sebzeli ve soyali pilici önceden isitilmis tabaklara aktarin. Sicak olarak servis yapin.

Devamını Oku >>

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Tavuklu Pay Tarifi


Tavuklu Pay 

MALZEMELER
Hamuru Için:
200 gr. un
1 çay kasigi tuz
100 gr. (6 çorba kasigi + 2 çay kasigi margarin)
1 yumurta
Harci Için:
2 adet tavugun gögüs kisimlari
1 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
30 gr. (2 çorba kasigi margarin)
2 çorba kasigi krema
1 çorba kasigi kiyilmis maydonoz
75 gr. iç bezelye (haslanmis)
75 gr. havuç (küçük küpler halinde kesilip, haslanmis)
500 ml (2 su bardagi) Morney sos

YAPILIŞI
Harci hazirlamak için tavuklarin gögüs etlerini çikartip, kusbasi dograyin. Tuzlayip, biberleyin. Margarini bir tavada eritin. Yag kizarmaya baslayinca tavuklari ilave edin. Bir kasikla arasira karistirarak birkaç dakika sote edin. Etler pisince tavayi atesten alip, fazla yagini süzdürüp, atin. Krema, maydonoz, bezelye ve havucu ilave edip, karistirin.Harci bir kenarda saklayin. Hamuru hazirlamak için unu eleyin, tuzu ilave edip, karistirin.
Margarini katip, kumlu bir doku olusuncaya kadar avucumuzun içiyleovarak yedirin. Karisimi havuz biçiminde açin. Ortasina çirpilmis yumurtayi koyun. Un, yag karisimini yavas yavas yumurtaya yedirin. Pürüzsüz bir doku elde edince, hamuru nemli beze sarip, serin bir yerde yarim saat kadar dinlendirin. Dinlenmis hamuru merdaneyle yaklasik 1/2 santim kalinliginda açip, bir tart kalibinin içine döseyin. Kenarda tasan kisimlari, siyirarak alin. Piserken hamurun kabarmamasi için hamuru en az bes alti yerinden çatalla delin. Harci kalibin içine döseyip, üzerine Morney sosu dökün. Tavuklu payi, önceden isitilmis firina sürüp yaklasik 20 dakika, üzeri nar gibi kizarincaya kadar 180 dereceli önceden isitilmis firinda pisirin. Kalibin içinde hemen servis yapin.

Devamını Oku >>

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi


Zeytinyağlı Pırasa

MALZEMELER
1 kg pirasa
2 orta boy sogan
2 orta boy havuç
3/4 barak zeytinyagi
1 kahve fincani pirinç
1/2 yemek kasigi tuz
1/2 yemek kasigi toz seker
1 bardak su
2 yemek kasigi kiyilmis maydanoz

YAPILIŞI
Pirasalarin yesil kisimlarini kesip dislarini bir iki kat soyup çikartin. Yikadiktan sonra yarim parmak uzunlugunda dograyin. Sogan ve havuçlari da ayiklayip dograyin. Düdüklü tencereye ayikladiginiz sebzeleri koyun. Tuz, seker , zeytinyagi ve 1 bardak su katin. Yikanmis pirinci serpin. Kapagini kapatip düdük
öttükten sonra atesi kisin ve 10 dk pisirin. Ilik hale gelince, tencerenin düdügünü çikartip kapagini açin ve servis tabagina bosaltin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin ve limonla servis yapin.

Devamını Oku >>

Ciğerli Kağıt Kebabı Tarifi


Ciğerli Kağıt Kebabı
MALZEMELER
750 gr süt kuzusu
1 adet kuzu cigeri
3 adet kuzu böbregi
9 adet yesil sogan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 yemek kasigi tereyagi
2 çay kasigi kekik
Tuz-karabiber
1 adet yagli kagit
 
YAPILIŞI
Eti ve cigeri irice kusbasi büyüklügünde dograyin. Böbrekleri dörde bölün. Soganlari birer santim uzunlugunda, dereotu ve maydanozu ince ince kiyin. Hazirladiginiz yiyecekleri, iki kat yagli kagit üzerine koyun. Tuz, biber, kekik ve tereyagini kattiktan sonra altüst edip üzerini kagitla kapatin ve iple paketleyin. Paketin üzerini suyla islatin. Bir tepsi içinde sicak firina sürün. 1-1,5 saat pisirin. Kebabi, kagidin içinde sogutmadan servis yapin.

Devamını Oku >>

Ciğer Sarma Tarifi


Ciğer Sarması

MALZEMELER
Koyun karin zari (gömlek) 1 parça 75 gram
2 su bardagi  su
Karaciger - - 350 gram
Akciger - - 150 gram
Tuz 2 1/2 tatli kasigi 15 gram
Pirinç 1/2 su bardagi 90 gram
Sivi yag 1 yemek kasigi 10 gram
Çamfistigi 2 yemek kasigi 20 gram
Kusüzümü 2 yemek kasigi 20 gram
Yesil sogan 3 adet 60 gram
Nane 2 yemek kasigi 2.5 gram
Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram
Yumurta 1 adet 50 gram

YAPILIŞI
Gömlegi yika, 1 su bardagi ilik suda beklet. Cigerleri yika, karacigeri soy, her ikisini de ince ince kiy veya kiyma makinasindan geçir, içine 1 1/2 tatli kasigi tuz ekle, biraktigi suyu çekene degin, yaklasik 30 dakika pisir. Pirinci yika, süz. Baska bir tencereye yagi ve fistigi koy, pembelesinceye degin kavur. Pirinci ekle, birkaç kez çevir, 1 su bardagi sicak su, 1 tatli kasigi tuz koy, karistir. Üzerine kusüzümünü serp. Önce orta sonra kisik ateste, suyunu çekene degin, yaklasik 10 dakika pisir. Ocagi kapat. Bu arada yesil sogani yika, ayikla, ince ince dogra, sicak pilava kat, karistir, 10 dakika dinlendir. Ciger, nane ve kara biberi pirinçli karsima ekle, altiya böl. Gömlegi sudan çikar, aç, alti parçaya ayir, islatma suyunu beklet. Gömlek parçalarinin ortalarina ciger köftelerini koy, gömlegi bohça seklinde katla. Ters çevirip tepsiye diz. Yumurtayi çirp, sarmalarin üzerine sür. Gömlegin islatma suyunu isit, tepsiye dök. Önceden isitilmis orta
sicakliktaki firinda 40-45 dakika pisir.




Devamını Oku >>

Hindi Arnavut Ciğeri Tarifi


Hindi Arnavut Ciğeri

MALZEMELER
Hindi Ciger-Yürek
1 çorba kasigi tatli kirmizi toz biber
1/2 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi karabiber
1 tatli kasigi tuz
1/2 bag maydanoz
1 tatli kasigi sumak
1 adet domates
2 adet kuru sogan
 
YAPILIŞI
Hindi ciger-yürekleri kusbasi olarak dograyip kirmizi toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayin. Bir tavada yeterli miktarda yagi kizdirip ciğerleri kizgin yagda pisirin. Pisen hindi Arnavut
cigerlerini kagit havlu üzerine çikartip fazla yagini emmesini saglayin. Kuru soganlari piyaz seklinde dograyip biraz tuz ve sumak ile ovusturup kiyilmismaydanozlari ilave edip harmanlayin. Domatesi ince yarim ay seklinde dogradiktan sonra tabagin kenarlarina dizip orta kismina soganlari ve en üstüne de hindi Arnavut cigerlerini dizip servise sunabilirsiniz. Arzu ederseniz cigerlerin üzerine kirmizi biberli tereyag döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.

Devamını Oku >>

Nohutlu Paça Yahnisi Tarifi


Nohutlu Paça Yahnisi

MALZEMELER
1 bardak nohut
10 adet koyun paçasi
2 yemek kasigi margarin
3 orta boy sogan
2 dis sarmisak
Tuz-karabiber-kirmizibiber
1/2 demet maydanoz

YAPILIŞI
Koyun paçalarini ilik suya koyun. Bir biçakla kaziyarak tüylerini temizleyin. Tirnak arasini kesip yag torbasini çikartin. Satirla vurarak ortalarindan kirin ( piserken iliklerin suya çikmasi için). Iyice yikayip bol suyla atese koyun. Kaynamaya baslayinca köpüklerini alin. Içine soyulmus bir bas sogan, soyulmus limon kabugu koyup kisik ateste pisirin. Soganlari incecik dograyin. 2 kasik yagla börttürün. Domates salçasi, ezilmis sarmisak, kirmizibiber ve paçanin haslama suyundan katin. Aksamdan suda islatilip biraz haslanmis olan nohutu ve kemikleri ayrilarak dogranmis paça etlerini koyun. Yavas yavas kaynatarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. 3-4 kepçe suyu varken atesten indirin, üzerine kiyilmis maydanoz serpin.
Devamını Oku >>

İşkembeli Nohut Tarifi


İşkembeli Nohut

MALZEMELER
1 adet dana veya koyun iskembesi ( hazir iskembe de olabilir)
1 bardak nohut
2 orta boy sogan
1yemek kasigi domates ezmesi
2 yemek kasigi yag
1 bas sarmisak
1 bas sogan
Tuz

YAPILIŞI
Iskembeyi temizleyip yikayin. Bol suyla atese koyun. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Bir bas ayiklanmamis sarmisak, soyulmus 1 bas sogan ve yarim limon kabugu katip yavas yavas kaynatarak pisirin.
Nohutu aksamdan tuzlu suda bekletin ve biraz haslayin. Soganlari incecik dograyin ve 2 kasik yagla börttürün. Domates salçasi, 4-5 bardak iskembe suyu ( kafi gelmezse sicak su ekleyin)katin. Küçük parçalar halinde dogradiginiz iskembeleri, haslanmis nohudu koyup kisik ateste pisirin. Tuz, karabiber ve kirmizibiber atin, 1-2 bardak suyu kalinca atesten indirin.
 
Devamını Oku >>

Baş Etli Pilav Tarifi


Baş Etli Pilav

MALZEMELER
2 bardak pirinç
1 koyun basi
1 sogan
1 havuç
2 yemek kasigi tereyagi
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI
Koyun basini temizleyip yikayin. Dogranmis havuç, dörde bölünmüs sogan ve üzerini örtecek kadar suyla atese koyun. Biraz tuz atin. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Kisik ateste etler yumusayana dek
pisirin. 4 bardak bas suyunu ve tereyagini bir tencereye koyun. Ayikladiginiz basin etlerini içine atin. Kaynayinca ayiklayip yikadiginiz pirinci salin; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirin. Pilavi servis tabagina bosaltin. Üzerine derisi çikarilip dogranmis dili ve beyni yerlestirin.
Devamını Oku >>

Ciğerli Pilav Tarifi


Ciğerli Pilav

MALZEMELER
2 bardak pirinç
3 bardak su ve et suyu
4 yemek kasigi tereyagi
1 kuzu karacigeri
1 kahve fincani fistik
1 kahve fincani kusüzümü

YAPILIŞI
Cigerin zarini çikartip findik büyüklügünde dograyin. Yagin içinde kavurun. Fistik ve üzüm katip 3-4 dk daha karistirin. Sicak et suyu ve su, tuz ve karabiber koyun. Su kaynayinca pirinci salin. Bir iki tasim kaynayinca kisik ateste suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.

Devamını Oku >>

Kuzu Başı Pilavı Tarifi


Kuzu Başı Pilavı


MALZEMELER
2-3 kuzu basi
4 yemek kasigi tereyagi veya margarin
2 bardak pirinç
3 bardak et suyu

YAPILIŞI
Kuzu baslarini temizleyip yikadiktan sonra bol suyla haslayin. Sudan çikartip tuz ve karabiber ekin. Bir tencerede yagi eritin ve kuzu baslarini çevirerek kizartin. 3 bardak bas suyundan katip yikanmis ve sicak suda
bekletilmis pirinci koyun, kisik ateste suyunu çektirin. Baslarla birlikte servis yapin.
Devamını Oku >>

Yaz Meyvesi Salatası Tarifi


Yaz Meyvesi Salatası



MALZEMELER
2 bardak haslanmis Amerikan pirinci
200 gr çilek
2 adet kivi
200 gr çekirdeksiz üzüm
Yarim bardak ananas
2 çorba kasigi ananas suyu
1 muz
2 çorba kasigi yagsiz yogurt
1 çorba kasigi bal
Marul yapraklari
 
YAPILIŞI
Meyveleri dilimleyerek genis bir kase içine koyun. Küçük bir kase içinde ananas suyu, yogurt ve bali karistirin. Pirinci ve balli karisimi meyve kasesine ilave ederek hafifçe karistirin. Marul yapraklari üzerinde servis yapin.
Devamını Oku >>

Yaz Piknik Salatası Tarifi


Yaz Piknik Salatası

MALZEMELER
200 gr. Amerikan Pirinci
1 kutu (340 gr.) misir konservesi (suyu süzülmüs)
2 adet acibiber (dogranmis ve çekirdekleri çikarilmis)
50 gr. Dogranmis yesil zeytin
1/2 dogranmis yesil biber
1/2 dogranmis dolmalik biber
2 adet dogranmis yesil sogan
1 çay kasigi kirmizi pul biber
3 yemek kasigi limon suyu
3 yemek kasigi zeytinyag
1 çay kasigi ezilmis sarmisak
250 gr. Beyaz peynir
Marul yapraklari (süslemesi için)
2 küçük domates, dilimler halinde kesilmis (süslemesi için)

YAPILIŞI
Pirinci bir tencerede haslayin ve suyunu süzün. Pirinç, acibiber, zeytin, yesil biber, misir, küçük dogranmis dolmalik biber, sogan ve pulbiberi genis bir kaseye alin ve kanstirin. Limon suyu, yag ve sarmisagi ayri bir yerde çirpin, karisima ilave edin. Servis yapmadan önce peyniri ekleyip ve hafifçe karistirin. Domates dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz

Devamını Oku >>

Tavuklu, Pirinçli Salata Tarifi


Tavuklu Pirinç Salatası

MALZEMELER
1/2 su bardagi haslanmis  pirinç
2 adet haslanmis tavuk gögsü
1 adet göbek salata
maydanoz, dereotu
1 adet haslanmis yumurta sarisi
2 yemek kasigi soya yagi
Yeteri kadar tuz
haşlanmış mısır
havuç

YAPILIŞI
Tavuk gögüslerini didikleyin ve derin bir kaseye alin. Içine ince dogradiginiz göbek salatayi, halka halka dogradiginiz soganı, rendelenmiş havucu, kıyılmış maydanoz ve dereotunu, konserve mısırı, tuzu, limon suyunu, yagi ekleyip iyice karistirin. Salatayi servis tabagina alip üzerine haslanmis yumurta sarisi serpistirerek servis yapabilirsiniz.
 
Devamını Oku >>

Dana Pirzola Tarifi


dana pirzola tarifi , dana pirzola tarif , dana pirzola tarifleri
Dana Pirzola

MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardagi pirinç
250 gr domates suyu
6 yesil biber, ince kiyilmis
yarım çay bardağı bira
1 su bardagi sicak su
yarim su bardagi rendelenmis kasarpeyniri
tuz, karabiber, kekik

YAPILIŞI
Pirzolalari tuzlayip bir tavada çevirin, yanlarina pirinç koyup bir tepsiye yerlestirin. Su, bira, domates suyu ve baharatlari beraberce karistirip bir sos olusturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra
tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, firinda 45 dakika kadar pisirin . Pirzolalarin üzerine kiyilmis yesilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmis kasar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar
daha pisirin.
Devamını Oku >>

Dana Haşlama Tarifi


Dana Haşlama


MALZEMELER
1 kilo kemikli dana
1 bas sogan
2 adet havuç
1 bas kereviz
5-6 adet patates
1 dis sarmisak
2-3 adet tane karabiber
Yarim demet maydanoz
1 çorba kasigi margarin

YAPILIŞI
Gögüs tarafindan alacaginiz kemikli parça dana etini dibi kalin bir tencerede önce yagsiz olarak, suyunu salip çekinceye kadar çevirin. Hatta biraz da kizarmasini saglayin. Az su ile 50 dakika pisirin. Patateslerin
küçüklerini bütün olarak, kerevizi küp biçiminde, havuçlari da parmak uzunlugunda hazirlayin, margarini dörde bölünmüs soganla birlikte ete katin. Oda sicakliginda 12 bardak su ve karabiber tanelerini ilave edin.
Kisik ateste sebze yumusayincaya kadar yaklasik 40 dakika daha pisirin.





Devamını Oku >>

Dana Eskalop Milanez Tarifi


Dana Eskalop Milanez

MALZEMELER
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi
1 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
3 adet yumurta
1 su bardagi galeta tozu
tuz
bir tutam karabiber

YAPILIŞI
Biftekleri biçak sirti kalinliginda ince dövüp tuzlayip biberleyin. Yumurtalari küçük bir kaba kirip hafif çirpin. Biftekleri önce una sonra yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayin. Bir tavada rafine yagini koyun ve kizidirin.
Hazirladiginiz etleri tavaya dizin. Ikiser üçer dakika alt üst altin sarisi kizartin. Bir servis tabagina dizin. Tavadaki yagi döküp tereyagini tavaya koyun. Orta ateste hafif kizartip bifteklerin üzerlerine döküp servis ediniz.






Devamını Oku >>

Dana Eskalop Cordon Blue Tarifi


Dana Eskalop

MALZEMELER
4 kisilik
8 adet dana biftegi
2 kahve fincani rafine yagi
1 çorba kasigi tereyagi
4 çorba kasigi un
3 adet küçük bir kapta hafifçe çirpilmis yumurta
1 su bardagi galeta unu
4 dilim biçak sirti kalinliginda gravyer peyniri
4 dilim biçak sirti kalinliginda jambon
tuz
bir tutam karabiber

YAPILIŞI
Biftekleri biçak sirti kalinliginda dövüp tuzlayin biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonlarin üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri
biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diger etleri kapatin. Kenarlarini elinizle iyice bastirin ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayin. Bir tavaya rafine yagi koyup
hafif kizdirin hazirladigimiz etleri tavaya dizin. Orta ateste 4'er dakika alt üst altin sarisi kizartip bir servis tabagina çikarin. Tavadaki yagi döküp tavaya tereyagini koyun. Hafifçe kizartip etlerin üzerine döküp servis edin.


Devamını Oku >>

Dana Eskalop Tarifi


Dana Eskalop



MALZEMELER
4 adet dana eskalop
250 gr jambon haslama
1 adet sogan rendelenmis
2 çay fincani tavuk suyu ( ya da et suyu)
2 çorba kasigi beyaz galeta unu
1 çorba kasigi kiyilmis maydanoz
200 gr çig krema
25 gr tereyag
1 çorba kasigi siviyag
1 çay fincani beyaz sarap
25 gr un, sicak su

YAPILIŞI
Eskaloplari dövün. Jambon, bir soganinin rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayi karistirin. Gerekirse çok az sicak su ile yumusatin. Eskaloplari bir tahta üzerine yayin. Hazirladiginiz içi dörde bölüp,eskaloplarin üzerine koyun. Her birini sarip, bir kürdan yardimiyla tutturun. Tereyag ve siviyagi bir tavada kizdirin. Eskaloplari hafif una bulayip yagda hafifçe kizartin. Üzerlerine sicak et suyu, sarap ve krema ilave edip tencerenin kapagini kapatin. 45-50 dakika hafif ateste pisirin, kürdanlari çikarip servis yapin.
Devamını Oku >>

Çoban Kavurma Tarifi


Çoban Kavurma Tarifi



MALZEMELER
1 kg kusbasi kuzu eti
3 adet sogan
1 tatli kasigi kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kasigi karabiber
2 dis sarimsak
½ çay bardagi siviyag

YAPILIŞI
Halka halka dogranmis soganlar, çarliston biberler, sarimsak ve et bir tencereye konulup harli ateste 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekigin yarisi ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan agzi kapali olarak ve ates kisilarak 1.5 saat kadar pisirilir. Pistikten sonra üzerine kekik serpilir.
Devamını Oku >>

29 Temmuz 2012 Pazar

Cordon Blue Tarifi


Cordon Blue
MALZEMELER
2 parça ince dövülmüs biftek
250 gr mantar
1 adet domates
1 adet sogan
2 dilim taze kasar
1 çay kasigi kekik
1 çay kasigi karabiber

YAPILIŞI
Etler az yagli tavada çok az kizartilir. Folyo kagitlarina konur, etleri aldiginiz tavada mantarlar öldürülür,daha sonra mantarlar da folyaya aldiginiz etlerin üzerine dökülür, sogan ve domates yuvarlak olarak dilimlenir ve mantarlarin üzerine konur. Baharatlar eklenir ve bir dilim taze kasarda konulduktan sonra, folyonun agzi kapatilir ve firina verilir. 175-200 derecede, 30 dk.fiirinda pisirilir. Folyoyla beraber servis yapilir. Arzu edilirse yanina patetes püresi koyulabilir.
Devamını Oku >>

Biberli Biftek Tarifi


Biberli Biftek

MALZEMELER
500 gr biftek
4 çorba kasigi zeytinyag
2 adet dolmalik kirmizi biber
2 adet yesil dolmalik biber
2 adet sari dolmalik biber
3 dis sarmisak
1 demet maydanoz
1 bas sogan
kekik


YAPILIŞI
Biberleri yikayip, saplarini ve tohumlarini ayiklayin, ince uzun boylamasina dograyin. Iki çorba kasigi zeytinyagi kizdirip, içine küçük dogranmis soganlari atin, sararmaya baslayinca, dövülmüs sarmisak ve ince kiyilmis biberleri ilave edip hepsini birlikte kavurun. Biberler yumusayinca tuzu ve biberi de katin. Diger bir tavada, kalan zeytinyagi ile ince uzun dogranan biftek dilimlerini 2-3 dakika kavrun ve yagiyla birlikte biberlerin üzerine dökün. Tüm bu hazirlanan malzemeyi beraberce 2-3 dakika daha karistirip kavurun ve üzerine kekik serpip, servis yapin.

Devamını Oku >>

Beşamelli Nuar Tarifi


Beşamelli Nuar

MALZEMELER
1 adet nuar
1 çorba kasigi margarin
400 gr cheddar peyniri
250 gr dana jambon
2 çorba kasigi un
4 adet domates
600 gr mantar
1 adet sogan
kekik
sarmisak
karabiber, tuz

YAPILIŞI
Nuari bütün olarak bitkisel yagda kizartin. Domates, kekik, sarmisak, karabiber, tuz ilave edip pisirin. Sogudugunda ince ince dilimleyin. Diger yanda piyaz seklinde dogradiginiz sogani, mantar ile sote edin. 2 çorba kasigi unu, 1 çorba kasigi kasik yagda hafif kavurun. Buna sicak nuar suyunu katin, boza kivaminda sos haline getirip, pisirin. Payreks kabin her iki yanina : bir nuar halkasi, bir dana jambon, bir peynir
dilimi dizin. Ortaya sote mantarlari koyup, hepsinin üzerine besamel sosu dökün. Firinda bir süre pisirip, sicak servis yapın.
Devamını Oku >>

Kuru Bakla Ezmesi Tarifi


Kuru Bakla Ezmesi ( Fava)

MALZEMELER
400 gr. kuru bakla
3 adet sogan
1/2 bardak zeytinyagi
1/2 demet dereotu
1/2 çorba kasigi toz seker
3 çorba kasigi zeytinyagi
1 adet limonun suyu

YAPILIŞI
Bir tencereye, sadece yikanmis iç kabuklari çikmis kuru baklayi, dörde bölünmüs soganlari, zeytinyagini, toz sekeri, 8 bardak su ve tuzu koyarak kapagini kapatin ve baklalar iyice pisipte dagilir gibi oluncaya kadar
ortadan az kuvvetteki bir ateste yaklasik 2 saat pismeye birakin. Pisince baklalari bir süzgeçten geçirerek püre haline getirin ve sonra bunlara dereotu ekleyin ve tekrar atese oturtarak bir tasim daha kaynattiktan sonra hemen tabaga dökün. 2 saat bir kenara birakarak iyice dondurduktan sonra üstüne 4 çorba kasigi zeytinyag gezdirin ve yaninda limonla servis yapin.
 
Devamını Oku >>

Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi


Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama

MALZEMELER
6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin.)
6 dal yesil sogan
1 demet marul tuz
karabiber
Sivi yag

YAPILIŞI
Kuzu kapamalari güzelce yikayin.Bir tavada yagi kizdirin,kizan yagda kuzu kapama parçalarini esit derecede kizartin. Kizartiginiz parçalari çelik yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve
marulu ince ince kiyin. Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla olmasin) soteleyin. Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu kapamalarin üzerine yayin. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün. Agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin. Kisik ateste 30 -45 dakika pisirin.
Devamını Oku >>

Yuvarlama Tarifi


Yuvarlama 

MALZEMELER
500 gr parça kuzu eti
250 gr çig köftelik kiyma
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi nohut (Geceden islatilip pisirilmis)
1 kg süzme yogurt
1 çay kasigi karabiber
1 çay kasigi tuz
1 adet yumurta
1 çorba kasigi tereyagi
½ çay kasigi nane

YAPILIŞI
Pirinci islatip yikadiktan sonra robottan geçirin. Ardindan pirinci çig köftelik et, tuz ve karabiberle iyice yogurun. Yuvarlanabilecek bir hamur elde ettikten sonra, ellerinizi sivi yag ile yaglayin. Hamurdan küçük parçalar kopararak nohut iriliginde yuvarlayin.Yuvarlama islemi bittikten sonra kaynayan tuzlu suda 1-2 tasim kaynatip süzgece bosaltin. Eti, ara ara köpügünü alarak haslayin ve haslanmis nohutu ekleyin. Et yumusayinca, yuvarlamalari ekleyin. Yogurdu mikserde bir yumurtayla çirpin. Yavas yavas karistirarak yemege yedirin. Üzerine kizdirilmis tereyagi ve nane dökün.
Devamını Oku >>

27 Temmuz 2012 Cuma

Pirinçli Patlıcan Yemeği Tarifi


pirinçli patlıcan yemeği tarif , pirinçli patlıcan yemeği tarifi , pirinçli patlıcan yemeği tarifleri
Pirinçli Patlıcan Yemeği

MALZEMELER
500 gr patlican
1 orta boy sogan
2 orta boy domates
1 dolmalik biber
1/2 kahve fincani pirinç
1 su bardagi et suyu
1 kahve fincani ayçiçek yagi
1 tatli kasigi tozseker

YAPILIŞI
Patlicanlari alacali soyup yikayin. Ortadan uzunlamasina ikiye bölerek kusbasi dograyin. Incecik dogranmis sogan, biber ve rendelenmis domatesi yagla birlikte bir tencerede börttürün. Patlican, pirinç, tuz, seker ve et suyu koyup kisik ateste pisirin.

Devamını Oku >>

Patlıcan Graten Tarifi


Patlıcan Graten

MALZEMELER
1 kg patlican
1 bardak ayçiçek yagi
Içi: 150 gr kiyma
2 orta boy sogan
1 orta boy domates
Tuz-karabiber
1 yemek kasigi tereyagi
Beyaz sos:
1 tepeleme yemek kasigi margarin
2 tepeleme yemek kasigi un
1 bardak süt- biraz tuz

YAPILIŞI
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak inceliginde dilimleyin. Üzerine tuz serperek yarim saat bekletin. Yikadiktan sonra peçeteyle suyunu alin. Yagda kizartip süzgece çikartin. Ince dogradiginiz sogani 1 kasik yagla börttürün; kiymayi sonra da domatesi katip karistirarak pisirin. Tuz ve karabiber katin. Bir firin kabina önce patlicanlari siralayin, üzerine kiymali içi yayin; bir bardak su veya et suyu katip suyunu çekene dek pisirin. Hazirladiginiz beyaz sosu üzerine yayip kasarpeyniri serpin. Firinda 15 dk kizartin.
 
Devamını Oku >>

Sebzeli Mantı Tarifi


Sebzeli Mantı

MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet Sogan 250 gr.
dana kiyma veya soya kiymasi
Baharat
2-3 dis sarmisak

YAPILIŞI
Havuç ve kabaklari ayri ayri rendeleleyin. Sogani dograyip kiyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediginiz baharatlari ekleyin. 1 adet yufkayi yayin, üzerine tamamini kaplayacak sekilde rendelediginiz
havuçlari yayin üzerini ikinci kat yufka ile kapatin, yufkanin üzerine rendelediginiz kabaklari tamamini kapatacak sekilde yayin yine üzerine üçüncü kat yufkayi kapatip bu kez soganla kavurdugunuz kiymayi
yufkanin tamamina yayin 3 kat hazirlamis oldugunuz yufkalari rulo seklinde yuvarlayin ortadan ikiye
bölerek sikica aliminyum folyo ile kenarlari da tamamen kapanacak sekilde sarin büyük bir tencereye su koyun ve kaynatin kaynar suyun içine folyoya sarmis oldugunuz rulolari yerlestirin 15 dakika kadar haslanmasini bekleyin, rulolarin içine su almamasina dikkat edin haslanan rulolari tencereden alin, folyoyu açip 3'er parmak kalinliginda dilimler halinde kesin.
Devamını Oku >>

Patlıcan Beğendi Tarifi


Patlıcan Beğendi

MALZEMELER
1 kg patlican
1 kahve fincani un
3 tepeleme yemek kasigi tereyagi veya margarin
1,5 bardak süt
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
Karabiber
Tuz
Limon

YAPILIŞI
Patlicanlari, alevli ates üstünde çevirerek pisirin. Kabuklari yanmaya baslarken atesten alin ve biçakla siyirarak soyup limonlu suya birakin. Unla yagi bir tencerede tahta kasikla karistirip 2-3 dakika kavurun.
Patlicanlari sudan sıkarak çikartip, biçakla kiyarak una katin. Azar azar süt koyarak karistirin. 5-10 dk pisirin. Tuz, karabiber ve kasarpeyniri katin. Salçali et ya da domatesli piliç yaninda servis yapin.
Devamını Oku >>

Karışık Sebze Izgara Tarifi


Karışık Izgara Sebze
MALZEMELER
400 gr. havuç
400 gr. karnibahar
400 gr. patlican
250 gr. sogan
250 gr. domates
200 gr. pesto sos
200 gr. sebze tatlandiricilari
20 gr. zeytinyagi
10 gr. feslegen yapraklari
Karabiber

YAPILIŞI
Tüm sebzeleri soyun ve hepsini ince ince dograyin. Tüm sebzeleri tuz biber zeytinyag ve feslegen ile 10 dakika marine edin. Terbiye edilmis bu sebzeleri izgaranin üzerine her iki taraflari kizarana kadar pisirin.




Devamını Oku >>

Brüksel Lahanalı Pilav Tarifi


Brüksel  Lahanalı Pilav

MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak et suyu
250 gr brüksel lahanasi
3 yemek kasigi tereyagi
Tuz

YAPILIŞI
Pirinci yikayip ayiklayin, sicak tuzlu suda 30 dk bekletin. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kasigi yag ve biraz tuz koyup kaynatin. Suyu süzülmüs pirinci katip kisik ateste suyunu çektirin. 30 dk demlendirin. Lahanalarin dis kabuklarini ayiklayip yikadiktan sonra sicak tuzlu suyun içine atarak yumusayana dek haslayin. Suyunu süzün ve eritilmis 1 kasik yagin içinde sote yapin. Pilavi ortasi açik bir kalibin içine bastirarak yerlestirin ve yuvarlak bir tabaga ters çevirin. Ortasina lahanalari koyun ve kirmizi biberle süsleyin.
 
Devamını Oku >>

Fırında Pırasa Tarifi



Fırında Pırasa
MALZEMELER
1,5 kg pirasa 
250 gr kiyma
1 orta boy sogan
1-2 yemek kasigi yag
1 yemek kasigi domates salçasi ( 1-2 adet domates olabilir)
Tuz
Üzeri için; 2 adet yumurta
1 büyük bardak süt

YAPILIŞI
Pirasalari birkaç kat soyup, kök kismiyla yesil yapraklarini kesin; bir parmak eninde dograyin. Ince dogradiginiz sogani yagla beraber 2-3 dk börttürün. Kiymayi katip 5 dk kavurun. Domates salçasiyla pirasalari ve yeterli tuz katip arada karistirarak 20-25 dk pisirin. Biraz sicak su ekleyin ve suyunu çekene dek
pisirin. Pirasayi, bir firin kabina bosaltin ve üzerine çirpilmis yumurtayi dökün. Rendelenmis kasarpeyniri serperek firinda kizartin.
Devamını Oku >>

Güveçte Etli Türlü Tarifi




güveçte etli türlü tarif , güveçte etli türlü tarifi , güveçte etli türlü tarifleri
Güveçte Etli Türlü
MALZEMELER
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

YAPILIŞI
Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun. Arada karistirarak kisik ateste suyunu çekene dek pisirin. Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin. Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin. 8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1.5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra birazda firinda pisirin.
Devamını Oku >>

Etli Yaprak Dolması Tarifi


Etli Yaprak Dolması


MALZEMELER
250 gr salamura veya taze yaprak
250 gr koyun kiymasi
3 orta boy sogan
1 kahve fincani pirinç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu ( arzu eden nane de koyabilir)
1 yemek kasigi domates ezmesi


YAPILIŞI
Salamura yapraklarin tuzunu çikarmak için birkaç kere yikayin. Kaynamis suda 3-4 dk haslayin. Soganlari ince ince çentin. Kiyma, kiyilmis dereotu, maydanoz, domates ezmesi, yikanmis pirinç, tuz, karabiber ve 1/2 bardak su katip hepsini karistirin. Büyük yapraklari ortadan ikiye bölün. Sap ve orta damarini çikartin. 1 tatli
kasigi içten koyup sararak ufak dolmalar yapin. Tencerenin içine bir kat yaprak döseyin ve üzerine dolmalari  yerlestirin. Dolmalarin seviyesinde su ve 2 kasik yag koyun. Üstünü de artan yapraklarla kapatin. Kapagini 
kapatip önce hizli sonra da kisik ateste pisirin. Sarimsakli ya da sade yogurtla servis yapin.
Devamını Oku >>

Buhara Pilavı Tarifi


Buhara Pilavı



MALZEMELER
3 bardak pirinç
2 orta boy sogan
3 orta boy havuç
1 bardak iç badem
500 gr kusbasi dogranmis koyun eti
3 orta boy havuç
5 yemek kasigi tereyag veya sade yag
100 gr tel sehriye
100 gr kuru kayisi
Tuz-biber-yenibahar
1 adet yufka

YAPILIŞI
Pirinci yikadiktan sonra sicak suda 30 dk bekletin. Bademi sicak suya koyun ve kabuklarini çikartin. Ince dogranmis sogani ve bademleri, 3 kasik yagla birlikte açik pembe kavurun. Rendelenmis havuç, kusbasi dogranmis etleri de katin. Tuz, karabiber, yenibahar ve 3 bardak su ekleyin. Kisik ateste 45 dk pisirin. Alan yagin içinde sehriyeyi pembe renkte kavurun. Suyu süzülmüs pirinci, küçük parçalar halinde dogranmis kayisilari ve sehriyeyi etli karisima katin. 3 bardak sicak su ekleyin. Kisik ateste suyunu çektirin. Uygun bir tencereyi önce yaglayin, sonra yufkayi yerlestirin. Pisen pilavi içine bosaltin. Kenardaki yufkalari üzerine kapatin. Yufka kizarincaya dek firinda pisirin. Bir tabaga ters çevirip servis yapin.
Devamını Oku >>

Köy Köftesi Tarifi

Köy Köftesi

MALZEMELER
500 gr köftelik kiyma
1 su bardak su
1 çay bardak un
5 dis dövülmüs sarimsak
tuz

YAPILIŞI
Kiyma, un, su, sarimsak, tuz, karabiber yogurulur çok yumusak kivamdaki malzeme avuç içerisinde ceviz büyüklügünde toparlanarak una bulanir firitözde kizartilir.
Devamını Oku >>

26 Temmuz 2012 Perşembe

Papaz Yahnisi Tarifi


Papaz Yahnisi



MALZEMELER
Yarim kg kuzu eti
Yarim kg arpacik sogani
2 bas sarimsak
3 çorba kasigi tereyagi ya da margarin
Yarim çay bardagi sirke
5 su bardagi sicak su
1 tatli kasigi tarçin
1 tatli kasigi yenibahar
1 tatli kasigi kimyon
1 paket et suyu tableti
 
YAPILIŞI
Tencereye tereyagini alip eritelim. Kusbasi eti yagin içine ilave edelim.Etler suyunu çekene kadar karistiralim ve kavuralim. Bu arada arpacik soganlari ve sarimsaklari soyup bekletelim. Etler suyunu iyice çektiginde soganlari ve sarimsaklari tencereye ilave edelim (dogramadan bütün olarak). Üzerine tuzunu, kimyonunu, tarçinini, yenibaharini ve sirkesini ilave edip 5 dakika daha kavuralim. Daha sonra sicak suyu ve et suyunu tencereye ekleyelim.Tencerenin kapagini kapatip kisik ateste yemegimizi pisirelim.Üzerine kirmizi biber
serperek servis yapalim.
Devamını Oku >>

Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama Tarifi


Yeşil Soğanlı Kuzu Kapama



MALZEMELER
6 parça kuzu kapama (kasaba özellikle kuzu kapamalik diye belirtin.)
6 dal yesil sogan
1 demet marul
Karabiber, tuz
Siviyag

YAPILIŞI
Kuzu kapamalari güzelce yikayin. Bir tavada yagi kizdirin, kizan yagda kuzu kapama parçalarini esit derecede kizartin. Kizartiginiz parçalari çelik yayvan bir tencereye dizin. Bir tarafta güzelce yikanmis yesil sogan ve marulu ince ince kiyin. Kuzu kapamalari kizartiginiz yagda (yag fazla olmasin) soteleyin. Sotelediginiz yesillikleri diger tarafa aldiginiz kuzu kapamalarin üzerine yayin. Tuzu ve karabiberini serpin. 1 fincan su dökün agzini aliminyum folyo ile sarip kapagini kapatin. Kisik ateste 30-45 dakika pisirin.
Devamını Oku >>

Salçalı Uskumru Tarifi


Salçalı Uskumru 



MALZEMELER
1.5 kg uskumru baligi
7 çorba kasigi tereyag
3 adet defne yapragi
3 su bardagi su
1 adet kereviz
4 adet domates
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet limon
1 demet maydanoz
karabiber
tuz


YAPILIŞI
Baliklari temizleyin, yikayip tuzladiktan sonra firin tepsisine dizin. Sebzeleri ayiklayin, yikayip, iri parçalar halinde dograyin, tuz, biber, tereyag, su ve defne yapraklarini ilave edin. Orta hararetli ateste sebzeler pisinceye dek kaynatin, ince delikli bir süzgeçten geçirip, baliklarin üzerine bosaltin. Maydanozu kiyip, üzerlerine serpin. Her bir baligin üzerine yarim limon dilimi koyun. Orta hararetli firinda 40-45 dakika kadar pisirip, servis yapin.
Devamını Oku >>

Bademli Et Sote Tarifi

Bademli Et Sote

MALZEMELER

500 gr yagsiz dana eti
Bir su bardagi soyulmus badem
3 yemek kasigi zeytinyag
Bir dis sarimsak
5 yemek kasigi soya sosu
6 yemek kasigi beyaz sarap
1 tatli kasigi nisasta


YAPILIŞI
Eti serit serit dograyin. Yesil biberleri yikayin,uzunlamasina ince ince dograyin. Bademleri ise orta irilikte kesin, yagsiz tavada hafifçe kavurun. Kalin dipli bir tavada zeytinyagini iyice kizdirin. Etleri yagda kavurun. Biberleri ilave edip birlikte yumusatin. Daha sonra sarimsak, soya sosu ve sarabi ilave edip 5 dakika kadar daha pisirin. Bir miktar su ile karistirdiginiz nisastayi ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katin. Dilerseniz haslanmis pirinç ile servis yapabilirsiniz.
Devamını Oku >>

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Ali Nazik Tarifi


Ali Nazik

MALZEMELER
200 gr yarim yagli kiyma
2 adet patlican
250 gr süzme yogurt
1 adet yesilbiber
7-8 dal maydanoz
100 gr tereyagi

YAPILIŞI
Patlicanlari firinda közleyin. Kabugunu soyun ve biçakla ince ince kiyin. Yogurtla karistirip, bir güvece yerlestirin ve isitin. Baska bir kapta kiyma, tuz ve karabiberi yogurarak köfteyi hazirlayin ve kebap sisine takarak közde pisirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kirmizibiber eklenmis tereyaginda biraz kavurun. Hazirladiginiz bu eti, isitilmis güvecin üzerine yerlestirin. Maydanoz ve yesilbiberle süsleyin.

Devamını Oku >>