27 Temmuz 2012 Cuma

Sebzeli Mantı Tarifi


Sebzeli Mantı

MALZEMELER
3 adet yufka
3 adet havuç
2 adet kabak
1 adet Sogan 250 gr.
dana kiyma veya soya kiymasi
Baharat
2-3 dis sarmisak

YAPILIŞI
Havuç ve kabaklari ayri ayri rendeleleyin. Sogani dograyip kiyma ile beraber kavurun, kavurduktan sonra dilediginiz baharatlari ekleyin. 1 adet yufkayi yayin, üzerine tamamini kaplayacak sekilde rendelediginiz
havuçlari yayin üzerini ikinci kat yufka ile kapatin, yufkanin üzerine rendelediginiz kabaklari tamamini kapatacak sekilde yayin yine üzerine üçüncü kat yufkayi kapatip bu kez soganla kavurdugunuz kiymayi
yufkanin tamamina yayin 3 kat hazirlamis oldugunuz yufkalari rulo seklinde yuvarlayin ortadan ikiye
bölerek sikica aliminyum folyo ile kenarlari da tamamen kapanacak sekilde sarin büyük bir tencereye su koyun ve kaynatin kaynar suyun içine folyoya sarmis oldugunuz rulolari yerlestirin 15 dakika kadar haslanmasini bekleyin, rulolarin içine su almamasina dikkat edin haslanan rulolari tencereden alin, folyoyu açip 3'er parmak kalinliginda dilimler halinde kesin.
haberler