27 Temmuz 2012 Cuma

Patlıcan Beğendi Tarifi


Patlıcan Beğendi

MALZEMELER
1 kg patlican
1 kahve fincani un
3 tepeleme yemek kasigi tereyagi veya margarin
1,5 bardak süt
1 kahve fincani rendelenmis kasar peyniri
Karabiber
Tuz
Limon

YAPILIŞI
Patlicanlari, alevli ates üstünde çevirerek pisirin. Kabuklari yanmaya baslarken atesten alin ve biçakla siyirarak soyup limonlu suya birakin. Unla yagi bir tencerede tahta kasikla karistirip 2-3 dakika kavurun.
Patlicanlari sudan sıkarak çikartip, biçakla kiyarak una katin. Azar azar süt koyarak karistirin. 5-10 dk pisirin. Tuz, karabiber ve kasarpeyniri katin. Salçali et ya da domatesli piliç yaninda servis yapin.
haberler