27 Temmuz 2012 Cuma

Güveçte Etli Türlü Tarifi




güveçte etli türlü tarif , güveçte etli türlü tarifi , güveçte etli türlü tarifleri
Güveçte Etli Türlü
MALZEMELER
300 gr kusbasi koyun eti
2 orta boy sogan
2 orta boy patlican
2 orta boy kabak
Iki avuç taze fasulye
Bir avuç taze bamya
4 adet yesilbiber
1/2 bardak sivi yag
3 orta boy domates
2 yemek kasigi margarin veya tereyagi

YAPILIŞI
Kusbasi dogranmis etleri, kiyilmis sogan ve 2 kasik yagla atese koyun. Arada karistirarak kisik ateste suyunu çekene dek pisirin. Patlicanlari alacali soyun, bir parmak uzunlugunda kesin ve üzerine biraz tuz serperek bekletin. Sonra da yikayip kurulayin ve kizgin yaga atarak açik pembe kizartin. Kabaklarin kabuklarini kaziyip yikayin, yarim parmak uzunlugunda dograyin. Fasulyeleri tuzlu sicak suya atarak 10 dk bugulayin. Bamyalari yikayin ve tepelerini koni biçiminde kesip ayiklayin. 8-10 kisilik bir güvece et ve sebzeleri karisik olarak yerlestirin. Üzerine patlicanlari, dogranmis domates ve biberleri koyun. Yeterince tuz, 1.5 bardak su katip üzeri kapali olarak kisik ateste hafif pistikten sonra birazda firinda pisirin.

0 Yorum Ekle:

haberler