31 Temmuz 2012 Salı

Polo Tavuk But Tarifi


Polo Tavuk But

MALZEMELER
4 adet tavuk budu
2 çorba kasigi tereyagi
1 adet tavuk suyu bulyon
Nisasta
4 adet patates
2 çay bardagi süt
Tuz, su

YAPILIŞI
Tavuk butlarinin üzerindeki deriyi çikarin. Butlari boyuna bir biçak yardimiyla kesin. Kemikleri
çikarin. Tek parça halindeki butlari kizdirilmis tereyaginda kizartin. Ardindan kirdiginiz tavuk
kemiklerini tereyaginda soteleyin. Tencereye aktarin. Üzerine, kemikleri 3 parmak geçecek
kadar su koyun. Tuzunu ayarlayin. Su yariya azalana dek kaynatin. Suyu süzgeçten geçirin.
Tavuk suyu bulyonu ekleyin. Eriyene dek karistirin. Yeterince nisasta ekleyin. Kisik ateste
koyulasincaya dek pisirin. Patatesleri haslayin. Püre kivamina gelene dek ezin. Bir tencereye
aktarin. Sütü, 1 çorba kasigi tereyagini ekleyin. Iyice karistirin. Tuz ile tatlandirin.Servis
tabagina tavuk budu ve püreyi yerlestirin. Etin üzerine tavuk suyu sostan gezdirin. Sicak servis yapin.

haberler