31 Temmuz 2012 Salı

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi


Kestaneli Hindi Dolması

MALZEMELER
4-5 kg`lık Bütün Hindi
4 yemek kasigi tereyagi
2 adet kuru sogan
1 kg. kestane
Iç Pilav:
500 gr. pirinç
200 gr. tereyagi
Ince dogranmis Hindi Cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru sogan
Tuz, karabiber
Yenibahar, Tarçin
1 demet dereotu

YAPILIŞI
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin. Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. sogani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 15-20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin.

 
haberler