27 Ocak 2011 Perşembe

Ege Çorbası (Isırgan Otlu)

Isırgan otu başta akciğer, karaciğer, dalak ve solunum yolları olmak üzere neredeyse bütün iç organlarına faydalı bir bitkidir. Ege bölgesinde de bu sağlıklı bitkiyle nefis çorbalar hazırlanarak sofralara sağlık ve lezzet taşınır. Sizde bu sağlık ve lezzete ortak olmak istiyorsanız işte size tarifi...
Isırgan Otlu Ege Çorbası
Malzemeler
•    6 adet arpacık soğan
•    2 demet ısırgan otu
•    4 çorba kaşığı zeytinyağı
•    2 çorba kaşığı krema
•    2 su bardağı sebze suyu
•    1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
1.  Isırgan otlarını ince ince kıyın.
2.  Tencereye zeytinyağını ekleyin ve ısırgan otlarını ve arpacık soğanlarını bu yapda soteleyin.
3.  Üzerine sebze suyunu ekleyip 10 dakika kaynatın.
4.  Zeytinyağı, tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
5.  Hazırladığınız çorbayı kaselere paylaştırın.
6.  Üzerini haşlanmış yumurta ve ince kıyılmış taze soğanlarla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/


0 Yorum Ekle:

haberler