15 Ocak 2011 Cumartesi

Pancarlı Ekmek

Birbirinden lezzetli ekmek tarfilerime bu nefis tarifimide eklemek istiyorum. Pancarla hazırladığım bu ekmek rengiyle ve lezzetiyle oldukça farklı ve lezzetli bir tarif…
Pancarlı Ekmek
Malzemeler
•    5 su bardağı un
•    1 paket kuru maya
•    2 adet kırmızı pancar
•    ½ su bardağı yoğurt
•    1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
1.   Pancarları küp şeklinde doğrayın ve yumuşayıncaya kadar kaynar su içerisinde haşlayın.
2.   Haşlanan pancarları robotta püre haline getirin.
3.   Maya, yoğurt, tuz ve unu bir kaba alın.
4.   Üzerine püre haline getirdiğiniz pancarı ekleyip yoğurun.
5.   Yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 15 dakika dinlendirin.
6.   Baton pişirme kalıba dökün tekrar üzerini bezle örtün ve 45 dakika daha dinlendirin.
7.   Önceden 210 C’ ye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
8.   Dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler