17 Eylül 2012 Pazartesi

Tavuklu Mantı Tarifi

Tavuklu Mantı


MALZEMELER
Yarim kilo un
Yarim su bardagi su
Yeteri kadar tuz
Içi için :
1 adet tavul gögsü
150 gr mantar
Yarim su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 çorba kasigi tereyag
Yeteri kadar tuz
Üzeri için:
1 çorba kasigi tereyag
Yeteri kadar kirmizi biber, yogurt, 4-5 dis sarimsak
Aralara sürmek için :
Yarim kase siviyag

YAPILIŞI
Bir kapta un, tuz ve suyda hamuru yogurun. Üzerine temiz bir bez örterek
15-20 dakika kadar dinlendirin. Hamurdan bes beze yapin. Her bezeyi
unlayarak tabak büyüklügünde açin. Aralarini siviyag ile yaglayarak üst
üste koyun. En üsttekini yaglayin. Hamuru ince bir sekilde açarak kareler
kesin. Kesmis oldugunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi
kapatin. Kapattiginiz yeri alta getirerek yagli tepsiye yerlestirin.180 derece
firinda 30 dakika pisirin. Sarimsakli yogurdu hazirlayip üzerine dökerek
3-4 dakika daha firinda tutun. Üzerine sarimsakli yogurt döküp tereyaginda
yakilmis biberi gezdirin. Sicak olarak servis yapin.