16 Eylül 2012 Pazar

Tavuklu Fırın Makarna Tarifi

Tavuklu Fırın Makarna


MALZEMELER
1/2 Paket Firin Makarnasi
1 Parça Kemikli Tavuk Gögsü
1 Paket Kremali Mantar Çorbasi
3 Yemek Kasigi Tereyag
l Çay Bardagi Rende Kasar
1 Su Bardagi Süt
1 Su Bardagi Tavuk Suyu
1 Yumurta

YAPILIŞI
Makarnayi kaynar tuzlu suda haslayip, süzün. Tavugu hasladiktan sonra,
ayiklayin ve etlerini didikleyin. Kremali Mantar Çorbasini bir tencereye
dökün. Üzerine süt, tavuk suyu ve tereyag ilave ederek pisirin. Koyulasinca,
tavuk parçalarini, çirpilmis yumurtayi, kasar rendesinin yarisini, tuz ve
karabiberi ekleyip karistirin. Içine süzülmüs makarnalari da ilave edip iyice
harmanlayin. Hazirladiginiz karisimi tereyagi ile yaglanmis firin kabina dökün.
Üzerine kalan rende kasari serpin. Isitilmis firinda kizarana kadar pisirin. Sicak
servis yapin.