16 Eylül 2012 Pazar

Spagetti Napoliten Tarifi

Spagetti Napoliten


MALZEMELER
3 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi ince dogranmis sogan
1 orta boy konkase domates
1/2 çay kasigi tuz
taze çekilmis karabiber
1 çorba kasigi tuz
300 gr spagetti
1 su bardagi domates
25 gr rendelenmis kasar ya da parmesan peyniri
 
YAPILIŞI
Önce bir tencereye 1 çorba kasigi margarini koyup, eritin. Yag kizinca
sogani ilav edip, sik sik karistirarak, birkaç dakika, soganlar
pembelesmeye yüz tutuncaya kadar pisirin. Domatesleri ilave edip birkaç
dakika daha pisirin. Tuz ve biberi katip, karistirin. Tencereyi atesten alin.
Bir baska tencerede spagettiyi hafif diri kalacak biçimde pisirin. Bir
süzgece aktararak süzüp, temiz ve kuru bir tencereye alin. Kalan
margarini ve domates sosunu ilave edin. Tuz ve biberini kontrol edip,
gerekirse ekleyin. Soganli konkase domatesi katin. Iki disli çatalla,
makarnalari kirmadan karistirin. Spagetti napoliteni, yaninda ayrica
rendelenmis peynirle birlikte sicak olarak servis yapin.