16 Eylül 2012 Pazar

Saçaklı Mantı Tarifi

Saçaklı Mantı


MALZEMELER
5 adet yufka
2 adet tavuk gögsü ve suyu
2 su bardagi nohut
1 kase yogurt
3-4 dis sarimsak
Yeteri kadar kirmizi pul biber, tuz, karabiber, maydanoz

YAPILIŞI
Yufkalari teker teker oklavaya sarip bozmadan oklavayi çikarin. Sardiginiz
yufkalari bir parmak kalinliginda kesin. Daha önceden isittiginiz nohut ve
tavugu birlikte pisirin. Içerisine tuz ve karabiber ilave edin. Tepsiye kesilmis
yufkalari dagitarak yayip on dakika firinda tutun. Firindan çikarip üzerine
dilimlenmis tavuk ve nohutlari yerlestirin. Tavuk suyunu üzerine gezdirin.
Tekrar firina sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika firinda pisirin.
Firindan çikarinca üzerine sarimsakli yogurt gezdirip kirmizi pul biber ve
dogranmis maydanoz serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise
sunun.