16 Eylül 2012 Pazar

Peynir Soslu Cevizli Papardelle Tarifi

Peynir Soslu Cevizli Papardelle


MALZEMELER
1 kibrit kutusu büyüklügünde beyaz peynir
2 yemek kasigi ceviz
Yarim çay bardagi tavuk suyu
1 yemek kasigi krema
1 yemek kasigi zeytinyag
1/6 bag nane
Yarim çay kasigi muskat
Yeteri kadar tuz

YAPILIŞI
Papardelleyi 10 dakika haslayin. Tuzu alinmis beyaz peyniri tavuk suyu ile
telle çirparak pisirin. Krema, muskat, tuz, biber ilave edin ve tel süzgeçte
süzdürerek sos yapin. Ince kiyilmis maydanoz ve az zeytinyagi ile tavada
sotelenmis, kirilmis ceviz parçalari ilave edin. Sosa karistirin. Haslanmis
makarna ile karistirin. Nane ile süsleyerek servise sunun.