16 Eylül 2012 Pazar

Kolay Mantı Tarifi

Kolay Mantı


MALZEMELER
1 paket manti makarna
250 gr kiyma
1 bas sogan
1 çay bardagi siviyag
2 su bardagi yogurt
3 dis sarimsak
5 su bardagi su
Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI
Sogani rendeleyin kiymaya sogani, tuzu ve karabiberi ekleyerek yogurun.
Manti makarnalarinin içlerini köfte harçlari ile doldurun. Tencereye bes su
bardagi suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatin. Hazirladiginiz manti
makarnalari kaynamakta olan suya atip 15 dakika haslayin.
Suyunu süzüp genis bir servis tabagina alin. Sarimsaklari ezip yogurtla
karistirin. Siviyagi tavada kizdirip içine pul biber ekleyerek kavurun.
Manti makarnanin üzerine sarimsakli yogurt ve yagda kizdirilmis pul biber
gezdirin. Sicak olarak servise sunun.