19 Eylül 2012 Çarşamba

Tepsi Mantısı Tarifi

Tepsi Mantısı

MALZEMELER
Hamuru Için
2 Çorba Kasigi Siviyag
1 Adet Yumurta
1 Tatli Kasigi Tuz
6 Su Bardagi Un
Yeterince Su
Ici için
250 gr Kiyma
2 adet cok ince kiyilmis sogan
Tuz ve karabiber
Sosu icin
1 Çorba Kasigi Tereyagi
1 Çorba Kasigi Salça

YAPILIŞI
Unun ortasini havuz gibi açip, yumurta, su ve tuzla yogurarak sert bir
hamur yapalim. Hamuru bezelere ayirarak 15 dakika bekletelim.
Bezelerden ince yufkalar açalim.
Yufkalari küçük kareler seklinde keselim. Icine iyice yogurdugumuz ic
malzemelerinden bir miktar koyup,yildiz seklinde katlayip, yagladigimiz
tepsiye dizelim ve 200 derecede firinda kizartalim.
Daha sonra salca ve yagi suyla beraber eritin,firindan aldigimiz mantilarin
uzerine bosaltalim.Tekrar firina verip,mantilarin suyu isinana kadar
bekletelim,yalniz su kaynamamali.Daha sonra sarmisakli yogurtla servis
yapalim.
Afiyet olsun...
haberler