TAVUKLU KADAYIF DOLMASI
300 gr Tel Kadayif
1/2 Tavuk Gögsü
4 Yemek Kasigi Irmik
3 Yemek Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Su Bardagi Süt
SERBET MALZEMESI
3 Su Bardagi Toz Seker
3 Su Bardagi Su
YAPILIŞI
Tavuk gögsünü tuzsuz, sade haslayin. Haslanan tavugu süzün ve tel tel
didin. irmik, süt, ve sekeri birlikte pisirip soguyunca dövülmüs cevizi ve
tavuk etlerini ekleyin.
Kadayiftan bir miktar kopararak tabaga yayin. Uç kismina yeteri kadar
harçtan yerlestirerek dolma sarar gibi sarin. Tel kadayif bitinceye kadar bu
islemi uygulayin. Yaglanmis tepsiye yerIestirerek üzerine kizdirilmis
margarini esit miktarda gezdirin. Önceden isitilmis firinda kizartin.
Su ve sekeri birlikte kaynatin ve serbeti limonla kestirip, sogumasi için
birakin. Kadayiflar sicak, serbet soguk olmak üzere kepçeyle üzerine
gezdirip çekmesini bekleyin. Servis tabagina alarak servis yapin.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder