4 Kasım 2012 Pazar

Sütlü Ramazan Lokması Tarifi






SÜTLÜ RAMAZAN LOKMASI
sütlü ramazan lokması
MALZEMELER
Yarim paket tereyagi veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardagi süt
4 adet yumurta
3 su bardagi seker
3 su bardagi su

YAPILIŞI
Önce serbetini hazirlayip sogumaya birakin. Yarim paket yagi tencerede
eritin. Içine irmigi koyun, hafif ateste kivami gelinceye kadar kavurun.
Üzerine soguk olarak 2 bardak süt döküp karistirin. Çok hafif ateste
sütünü çekmesi için agzi kapali olarak bekletin. Tekrar karistirip sogutun.
4 adet yumurtayi teker teker kirarak yedirin. Hamurdan küçük küçük
parçalar alin. Avuç içinde bu hamurlari yuvarlayip bir kaba dizin. Tavada
kizdirdiginiz ayçiçek yaginda kizartin. Yagini süzdürerek önceden
hazirladigiriz serbetin içine atin.

0 Yorum Ekle:

haberler