4 Kasım 2012 Pazar

Kekikli, Soğanlı Kuzu Kebabı Tarifi








KUZU KEBABI
kuzu kebabı tarif
MALZEMELER
500 gr. kuzu kusbasi
6 yemek kasigi zeytinyagi
4 adet çarliston biber
4 adet sivribiber
3 adet domates
20 adet arpacik sogan
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi salça
1 yemek kasigi kekik
1 tatli kasigi kirmizibiber
tuz - karabiber
 
YAPILIŞI
Kabugu soyulmus 2 adet domatesi küp küp dograyiniz. Çarliston ve
sivribiberleri ayiklayip - dograyiniz. 4 yemek kasigi zeytinyagini bir
tencerede kizdirip etleri kavurunuz. Etler rengini alip - suyunu çekince -
soganlari ekleyip - pembelesinceye kadar kavurunuz. Dogranmis biberleri
ekleyip - sote ediniz. Un ve salçayi ekleyip - kokusu gidene kadar pisiriniz.
Sicak suyu - dogranmis domatesleri - kirmizibiberi - kekiginin yarisini - tuz
ve karabiberi ekleyip - etler yumusayincaya kadar kaynatiniz. Kalan 1 adet
domatesi dilimleyiniz. Bir tavada 2 yemek kasigi zeytinyagini kizdirip -
domates dilimlerini ve kekigin kalan yarisini birlikte sote ediniz. Servis
tabagina aldiginiz kekikli soganli kuzu kebabini - kizarmis kekikli
domatesler ile süsleyip sicak olarak servis ediniz.

0 Yorum Ekle:

haberler