5 Kasım 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Lahana Dolması Tarifi









ZEYTİNYAĞLI LAHANA DOLMASI
zeytinyağlı lahana dolması
MALZEMELER
1 orta boy gevsek yaprakli lahana
2 su bardagi pirinç
1 su bardagi zeytinyag
1 çorba kasigi çam fistigi
2 çorba kasigi kus üzümü
1 çorba kasigi kuru nane
8-10 sogan
8-10 dal maydanoz
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tarçin
1 çay kasigi yenibahar
8-10 dal dereotu
1 tatli kasigi tuz

YAPILIŞI
Tencereye incecik kiyilmis sogan, fistik, tuz ve yagi koyunuz. Hafif
hararetli isida agzi kapali olarak 10 dakika pisiriniz. 3 su bardagi kaynar
su, seker, kus üzümü ilave edip bir tasim kaynayinca ayiklanmis ve
yikanmis pirinci içine saliniz. Bes dakika orta hararetli isida kaynatip isisini
azaltarak 20-25 dakika pisiriniz. Kiyilmis maydanoz, dereotu, nane, tarçin,
yenibahar ilave edip karistiriniz. Yapraklari haslayip istenilen büyüklükte
kesiniz. Masa üzerine yayarak üzerine yeteri kadar iç koyup muntazam
sariniz. Tencereye maydanoz ve dereotu saplari yerlestirip dolmalari
diziniz. Üzerine suyunu döküp yarim limon sikiniz. Hafif hararetli isida
suyunu çekip yumusayincaya kadar pisiriniz. Kabinda sogutup servis
tabagina muntazam dizerek sekillendirilmis limon dilimleri ve maydanoz
dallari ile süsleyiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler