23 Ağustos 2011 Salı

Bal Badem Tatlısı iftara yemekler


Karnızmı acıktı yemek yaptınız yanına tatlı mı arıyorsunuz işte size tatlı Bal Badem Tatlısı Tarifi iftarda güzel gidecek bir tatlı
Malzemeler
  • 3 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 200 gr margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı toz badem
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Bir dilim limon(20 dk kısık ateşte kaynayacak soğuk olarak dökülecek)
Hazırlanışı
Pudra şekeri ve yağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Diğer malzemeler eklenip hamur elde edilir, şekil verilip üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkıp ilk sıcaklığı gittikten sonra soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun…
Devamını Oku >>

Saray Tatlısı Tarifi


Ramazanda yemeklerden sonra yediğimiz tatlı tariflerinden cok güzel olan irmikli saray tatlısı tarifinin sizlere sunuyoruz iyi yemek yemeler :)
Malzemeler
  • Oda sıcaklığında yarım paket ( 125 gr ) margarin
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
Hazırlanışı 
Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Sırası ile ( margarin-yumurta-şeker-sıvı yağ-irmik-un-kabartma tozu-vanilin ) bu malzemeleri yoğurma kabına alarak hepsini karıştırın. İyice yoğurduktan sonra şekil vererek yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürerek 200-250 derece fırında pişirin. Daha sonra üzerine şerbetini dökün. Tatlı şerbeti çekip yumuşayınca servis tabağına alın (Şerbette fazla beklerse hamur gibi olup dağılır). Afiyet olsun.
NOT: Tatlının üzerine şerbet dökerken ikisi de ılık olacak.
Devamını Oku >>

Kaşarlı ve Patatesli Sarma Börek Tarifi Yemek Tarifleri


Ramazanda güzel bir börek yemek cok güzel olur gibi geliyor bana :)
Malzemeler
6 yufka
İç harcı:
  • 4 orta boy patates
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • (Ben patatesli harç dışında peynirli harçtan da yaptım)
Ara katlara sürmek için:
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üstüne dökmek için:
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Hazırlanışı
Patatesler soyulup dilimlenir ve haşlanır. Haşlanıp süzülen patatesler bir kabın içinde çatal yardımıyla ezilir. İçine kaşar peyniri, tuz, karabiber eklenip iyice karıştırılır. Yufkalar ortadan ikiye bölünüp çırpılmış yumurta, süt ve yağ karışımı ile ıslatılır. Yarı yufkanın düz tarafına harç konur ve rulo haline getirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dıştan başlayıp içe doğru dizilir. Bir kapta çırpılan 2 yumurta, süt ve yağ karışımı böreğin üstüne dökülür. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Devamını Oku >>

Dilim Köfte Tarifi Yemek Tarifleri


Ramazan ayına özel güzel bir yemek tarifi tüm bayanlara gelsin sıradaki yemek tarifi :)
Malzemeler
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yeşil biber
  • 2,3 dal maydanoz
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dilim ufalanmış ekmek ya da 3 yemek kaşığı galeta unu
  • Yeterince tuz ve köfte baharatı
  • Pişirmek için 1 adet fırın torbası
Hazırlanışı 
Kıyma dışında bütün malzemeleri robottan geçirin, kıymaya ekleyip iyice yoğurun. Fırın torbasına koyup rulo şeklini verin, torbaya iyice sarın ve üzerini birkaç yerinden delerek fırında pişirin. Dilimleyerek servis edin, afiyet olsun.
Devamını Oku >>