MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
1,5 Su bardağı yoğurt
Aldığı kadar un
3 Çorba kaşığı sirke
1 Paket kabartma tozu
2 Çay kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın beyazı
İç Harcı için:
200 gr ceviz içi
1 Çorba kasesi tahin
3 Çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki margarini bir kap içine alıp iyice yumuşayınca üzerine sıvıyağı,
susuz yoğurdu, sirkeyi, yumurta
beyazını ilave edip karıştırıyoruz. Alabildiğince un
koyuyoruz. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar
yoğuruyoruz. Daha sonra hamuru 5-10 dakika dinlendiriyoruz. Hamurun altına
ve üstüne un serpip merdaneyle yaklaşık olarak boyu 60 cm eni 25 cm
olacak şekilde açıyoruz. Hamurun üzerine bir kase içinde karıştırdığımız cevizi,
tahini ve toz şekeri yayıyoruz. Hamurun eninden başlayarak rulo şeklinde
sarıyoruz. Rulomuz kalın olmuşsa tezgah üzerinde ileri geri hareketlerle
inceltiyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sıvı yağ koyup
karıştırıp fırça yardımıyla sürüyoruz. Hamuru parmak kalınlığında
kesiyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı bir şekilde diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)