MALZEMELER
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı şeker
2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un
Susam, çörekotu
YAPILIŞI
Sıvı yağı, oda sıcalığında erimiş margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma
tozunu, tuzu ve şekeri unla birlikte karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığı
kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü
şekli vb…) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün. Sonra
susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Sponsor Bağlantılar
Popüler Tarifler
Tarif Arşivi
- Temmuz 2013 (25)
- Haziran 2013 (8)
- Mayıs 2013 (13)
- Nisan 2013 (2)
- Mart 2013 (9)
- Şubat 2013 (13)
- Ocak 2013 (23)
- Aralık 2012 (35)
- Kasım 2012 (85)
- Ekim 2012 (57)
- Eylül 2012 (124)
- Ağustos 2012 (156)
- Temmuz 2012 (179)
- Haziran 2012 (128)
- Şubat 2012 (84)
- Kasım 2011 (3)
- Ağustos 2011 (4)
- Mayıs 2011 (1)
- Nisan 2011 (7)
- Mart 2011 (3)
- Şubat 2011 (133)
- Ocak 2011 (750)
- Aralık 2010 (6)