26 Haziran 2012 Salı

Kolay Su Böreği Tarifi


  MALZEMELER

  2 Yumurta
  4 Adet Yufka
  1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  1 Su Bardağı Süt
  1 Demet Maydanoz
  125 Gram Beyaz veya Lor Peyniri
  1 Paket Kabartma Tozu
  Çörek otu

 YAPILIŞI

 Bir kabın içine sıvıyağı, sütü, yumurtaları ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım. Margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye, bir yufkayı kenarlarını dışarıda kalacak şekilde yerleştirelim. 2 yufkayı da büyük bir şekilde parçalayarak diğer yufkanın üzerine serelim. Sonrasında yufkaların üzerine ve her yufka arasına hazırladığımız yumurtalı harcı yayalım. Üzerine ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz ilave edelim. İlk serdiğimiz yufkanın dışarıya taşan kısımlarını tepsinin üzerine harcı kapatacak şekilde çevirelim. Üzerine son yufkayı buruşturarak serelim ve kalan sütlü harcı tekrar en üstteki yufkanın üzerine sürüp, sonra yufkayı kareler şeklinde keselim. Üzerine çörek otu serperek önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırına verelim ve üstü kızarana kadar pişirelim.