8 Şubat 2011 Salı

Yapma Tarifi

Yapma Tarifi
Malzemeler
•    2 su bardağı köftelik bulgur
•    1 yemek kaşığı un
•    1 yemek kaşığı irmik
•    Tuz
•    Pulbiber
•    Karabiber
•    Ilık su
•    Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı
Bulgur ılık suda yarım saat ıslatılır. İçine irmik un tuz ve biberlerde eklenerek ve su ilave edilerek yoğurulur. Sakız gibi oluncaya kadar yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Avuç içinde yassılaştırılır ve düzgün daire şekli verilir. Daha sonra kızartılır ve gerek beş çaylarında gerek yemeklerde çorba ile servis edilir.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler