8 Şubat 2011 Salı

Tencerede Karnıyarık

Karnıyarığı çok seviyorsanız fakat yağlı olması nedeniyle sıcaklarda yiyeymiyorsanız, tam size göre bir tarifim var şimdi sırada.

Malzemeler
Tencerede Karnıyarık•    8 tane minik dolmalık patlıcan
•    4-5 adet domates
•    4-5 adet biber
•    ½ kg az yağlı kıyma
•    2 adet soğan
•    Tuz
•    Karabiber
•    Kırmızı biber
•    1 yemek kaşığı salça
Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulur ve yarım saat tuzlu suda bekletilir. Daha sonra kıyma ince kıyılmış soğan ve baharatlar karıştılarak iç harcı hazırlanır. Kıyma ortadan ikiye böldüğümüz ancak birbirinden tam ayrılmayacak şekilde olan patlıcanların arasına doldurulur. Tencereye dolma dizer gibi dizilir. Üzerine dilimlediğimiz domates ve biberlerde konur. Son olarak 1 yemek kaşığı salçayı 2 bardak suda eritip tencereye ilave ederiz. Orta hararetli ateşte 45-50 dakika pişiririz.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler