2 Ocak 2011 Pazar

Zeytinyağlı Terbiyeli Kerevizli Yer Elması



ispanyol isimleri gibi uzun bir yemek ismi(:
malzemeler
1. 500 gr kereviz
2. 500 gr yer elması
3. 2 havuç
4. 2 patates
5. 1 soğan (piyazlık doğranmış)
6. 1 limon
7. 1 su bardağı zeytinyağı
8. dere otu
9. tuz
10. 50 gr pirinç
11. 1 su bardağı su
terbiyesi için
1. 1 yemek kaşığı un
2. 1 adet yumurta
yapılışı
1. tencerede zeytinyağı kızdırılır. doğranmış soğanlar atılır. pembeleşinceye kadar kavrulur. havuçlar ve patatesler eklenir karıştırılır. su ve limon suyu eklenir. tuzu kontrol edilir.
2. kaynamaya başlayınca kereviz ve yer elması atılır. pişmeye yakın pirinç atılır. pirinçler yumuşayınca terbiyesi yedirilir. beraber 2 dakika kaynatılır. soğuyunca servis edilir.

En Lezzetli Yemek Tarifleri lezzetarifleri.blogspot.com/

 

0 Yorum Ekle:

haberler