7 Ocak 2011 Cuma

Erikli Kek

Bol miktarda B vitamini içeren mürdüm eriği, aynı zamanda içerdiği potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını dengeler. Sağlığa daha birçok faydası olan bu meyveyi tek tek yiyebileceğiniz gibi hazırladığım bu nefis keke dönüştürerek sağlık ve lezzetin keyifini çıkartabilirsiniz.
Erikli Kek
Malzemeler
•    3 adet yumurta
•    1 su bardağı süt
•    3 su bardağı un
•    1 paket vanilya
•    1,5 su bardağı şeker
•    1 paket kabartma tozu
•    500 gr mürdüm eriği
•    1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı
1.   Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın.
2.   Üzerine şeker ve sütü ilave edip çıpmaya devam edin.
3.   Un, vanilya ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve akışkan kıvama gelene kadar çırpın.
4.   Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün.
5.   Mürdüm eriklerini 2’ ye bölün ve kek üzerine dizin.
6.   Önceden 160 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
7.   Soğuduktan sonra dilimleyerek servsi edin.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: