Ege liler İzmir liler pek severler zeytinyağlıları. Bu yüzden izmir den gelen bir tarife de bu lezzet yakışırdı. Zeytinyağlı hafif bir börülce yemeği. Salatasından, sarımsaklı yoğurtlu sos ile servis edilen tariflere kadar çok çeşitlisini duyduğum taze börülcenin, ekmek dilimleri ve domates sos ile servi edilmesini hiç duymamıştım.
Malzemeler
• 1/2 kg börülce (isteğe bağlı çoğaltılabilir)
• 2 orta boy domates
• 1 ortaboy soğan
• 6-7 diş sarımsak
• 1yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Ekmek (köy ekmeği tercih edilmelidir)
Yapılışı
Börülceleri kaynayan tuzlu suya koyup haşlıyoruz. Diğer yanda soğan ve sarmısakları küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küçük küçük doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz. Domateslerde erimeye başlayınca, börülceyi haşladığımız sudan bir çay bardağı kadar sosumuza ilave edip ocaktan indiriyoruz. Bir kaba kare olarak dilimlediğimiz ekmekleri koyuyoruz. Üstüne haşladığımız börülceleri koyup, en üstüne sosumuzu döküyoruz.
Afiyet olsun
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder