Tadına doyamayacağınız taze soğanlı ekmeği her öğün tüketebilirsiniz. Bildiğiniz ekmek hamurunu taze soğan parçalarıyla lezzet katabileceğiniz bu tarifin, yapılışı da gayet basit. Hem sabah kahvaltılarınızı renklendireceğiniz hem yemeklerinizin yanına yeni tadlar yeni renkler ekleyeceğiniz bu tarifi umarım siz de bizim gibi çok seversiniz.
Malzemeler
• 2 su bardağı un
• ¾ su bardağı ılık su
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1 tatlı kaşığı kuru maya
• 4 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 su bardağı ince doğranmış soğan
• Tuz
Yapılışı
1. Maya ve şekeri bir kabın içinde ve ılık suda eritin.
2. Unu geniş bir kaba eleyin ve tuz ekleyin.
3. Mayalı suyu zeytin yağını ekleyip yoğurun.
4. Üzerini ürtün ve 45 dk. mayalanmaya bırakın.
5. Mayalanmış olan hamuru küçük bezelere ayırın.
6. Unlanmış tezgâhta merdane yardımı ile 10-15 cm çapında açın.
7. Hamurların üzerine ince ince doğranan soğanları soğanları serpin.
8. Daha sonra rulo şeklinde sarın.
9. Kendi etrafında dolayın ve merdane ile üzerinden geçip inceltin.
10. Yapışmayan bir tavaya az miktarda yağ koyup hazırlanan hamurları önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
11. Servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar:• Sıcak yada ılık servis yapabilirsiniz.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder