6 Ocak 2011 Perşembe

Armutlu Alt Üst Keki

Bol vitaminli ve çok lezzetli bir meyve olan armutu özellikle böbrek hastalarının bolca tüketmesi gerekiyor. Çünkü böbreklerin düzenli çalışmasını, böbreklerdeki kum ve taşın dökülmesini sağlıyor. Bu meyveyi benim gibi birçok kişinin severek yediğini düşünüyorum ve bu nefis tarifimi sizlerle paylaşıyorum.Bu sağlıklı meyveyi yumuşacık bir kekle birleştirdiğim bu tarifimde daha çok seveceğinize inanıyorum.
Armutlu Alt Üst Keki
Malzemeler
•    2 armut
•    ½ su bardağı sıvıyağ
•    1,5 su bardağı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    2,5 su bardağı un
•    ½ su bardağı süt
•    ½ su bardağı esmer şeker
•    3 yumurta
•    15 gr tereyağı
•    1 paket kabartma tozu
Yapılışı
1.  Armutların kabularını soyun ve çekirdeklerini temizleyin.
2.  Temizlediğiniz armutları boylamasına ince doğrayın.
3.  Tavaya şeker ve tereyağını alıp ikisini bir eritin.
4.  Üzerine armut dilimlerini ekleyip 5 dakika daha pişirin.
5.  Kek kalıbına yağlı kağıt serin.
6.  Armut dilimlerini kalıba sırt sırta gelecek şekilde dizin.
7.  Yumurta ve şekeri bir kaseye alıp iyice çırpın.
8.  Üzerine süt, sıvıyağ ve vanilyayı ekleyip karıştırma devam edin.
9.  Un ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın.
10.Kek kalıbının kenarlarını yağlayıp hazırladığınız hamuru armutların üzerine dökün.
11.180 C’ye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.
12.Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika bekletin.
13.Servis tabağına keki ter olarak çıkartın.
14.Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz üzerini seçtiğiniz farklı meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

0 Yorum Ekle:

haberler