15 Ocak 2011 Cumartesi

Zeytinli Ekmek

Zeytinli ekmeğin yapılışı biraz zahmetli fakat tadacağınız lezzete değer bir ekmek. Ekmek anlamında sizin için güzel bir seçim. Ekmeğinizi yerken içerisindeki zeytin taneleri ağzınızda muhteşem bir tat bırakacak. Zeytinli Ekmek özellikle haftasonu kahvaltılarında ve Ramazan günlerinde sofralarınızı şenlendirecektir.
Zeytinli Ekmek
Malzemeler
•    1 soğan
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 su bardağı ılık su
•    150 gr çekirdeği çıkarılmış siyah ve yeşil zeytin
•    3,5 su bardağı un
•    1 çay kaşığı kekik
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 paket kuru maya
•    1 su bardağı pul biber
Yapılışı
1.    Soğanın kabuğunu soyun. Soyduğunuz soğanı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
2.    Un, tuz, pul biber, maya, zeytin ve kavrulan soğanı derin bir kâse içerisinde harmanlayın.
3.    Üzerine ılık suyu ekleyerek yoğurun.
4.    Eğer gerek olursa un ve su miktarını artırabilirsiniz.
5.    Tezgâhınızı temiz bir hale getirip unlayın.
6.    Unladığınız tezgâhta hamuru 5 dk. yoğurun.
7.    Üzerine nemli, temiz bir bez örtün ve 40 dk. bekletin.
8.    Kek kalıbınızı zeytinyağı ile yağladıktan sonra hamuru son kez yoğurup kalıba yerleştirin.
9.    Üzerine bez örtüp kabarıncaya kadar bekletin.
10.  Hamur üzerine bıçakla çizikler atıp daha önce ısıtmış olduğunuz 220 ºC fırında yaklaşık olarak 45 dk. pişirin.
11.  Soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler