11 Ocak 2011 Salı

Haşhaşlı Çörek

Haşhaş; yiyeceğe tat ve koku vermek, çeşniyi artırmakvamacıyla kullanıl ılır. Yiyeceklerin üzerine serpilebildiği gibi, yağ ile ezilerek krema haline getirilen karışım hamur işlerinin hazırlanmasında içine sürülerek kullanılır. Bu çörek tarifini kahvaltı sofralarınız ve çay saatlerinize eşlik etmesi için hazırlayabilirsiniz.
Haşhaşlı Çörek

Malzeme:

•    1 su bardağı yağ
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 çorba kaşığı sirke
•    1 tatlı kaşığı Tuz
•    1 paket Kabartma Tozu
•    4 su bardağı Un

İç Malzeme için:

•    1 çay bardağı çekilmiş haşhaş
•    1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

1.    Un ve kabartma tozunu hamur hazırladığımız kaba ekleyin.
2.    Tuz, sirke, yoğurt ve yağıda ilave edin karıştırıp sonra yoğurun.
3.    Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde hazırladığımız hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
4.    Hamur dinlenirken haşhaşı rondo yardımıyla ince bir şekilde yağı çıkana kadar çekin.
5.    Dinlenen hamurumuzu 3 eşit beze haline getirin.
6.    Yufka büyüklüğünde açın ve çekmiş olduğumuz haşhaşı fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.
7.    Haşhaşın ardından çekmiş olduğumuz cevizleri üzerine serpin ve rulo şeklinde sarın.
8.    Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra dilim şeklinde kesin.
9.    Ve fırın tepsisine yerleştirin.
Afiyet Olsun

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: