15 Ocak 2011 Cumartesi

Somun Ekmeği

Somun Ekmeği bir tür tava ekmeğidir. Genelde fırınlarda dar ve uzun şekillerde hazırlanıp pişirilen Somun Ekmeğini siz de evde rahatlıkla deneyebilirsiniz. En çok tüketilen ekmeklerden biri olan Somun Ekmeğini, sizde kahvaltılarınızda ve yemeklerinizin yanında sıcak olarak servis ederek sofralarınıza lezzeti taşıyabilirsiniz.
Somun Ekmeği
Malzemeler
•    3 su bardağı un
•    1 yumurta
•    1 yemek kaşığı şeker
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 tatlı kaşığı instant maya
•    50 gr tereyağı
•    3/4 su bardağı süt
Yapılışı
1.    Maya, un, tuz ve toz şekeri derin bir kapta harmanlayın.
2.    Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumşayan tereyağını ilave edip yoğurun.
3.    Yumurtayı ve sütü ekledikten sonra 10 dk. daha yoğurun.
4.    Üzerini temiz mutfak bezi ile örtün ve 2 saat mayalanmaya bırakın.
5.    Hamuru üç parçaya ayırın ve elleriniz yardımıyla hamuru uzunlamasına yuvarlayın.
6.    Yuvarladığınız uzun hamur parçalarını saç örgüsü şekline getirin.
7.    Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru yerleştirin ve tepside 30 dk. mayalanmaya bırakın.
8.    Üzerine un serpip 190 ºC deki fırında 25 dk. pişirin.
9.    Üzeri kızardıktan sonra fırından alarak ılıdığında dilimleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Saç örgüsü ile şekillendirme zorunluluğunuz yoktur. Dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler