Reçeller kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezleridir. Özellikle tereyağı ve sıcak ekmek yanında. En çok şu reçeli seviyorum diyemeyeceğim çünkü hiç birini ayırt edemiyorum. Her birinin kendine özgü bir tadı ve kokusu oluyor. Bugün ise sizlere Siyah Erik Reçelini nasıl yaptığımı paylaşıyorum. Herkese kolay gelsin…
Malzemeler
• 1 kg siyah erik
• 1 kg şeker
• 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu
Yapılışı
1. Reçel yapılacak erikler iyice yıkanarak sapları koparılır, çekirdekleri çıkarılır ve bıçakla dörde uzunca kesilir.
2. Toz şeker ile pişirme tenceresine koyularak bir gece bekletilir.
3. Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir.
4. 15 dk. kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup içinden alınarak bir kaba konur.
5. Şurup kaynatılarak koyulaştırılır ve koyulaşmasına yakın erikler tekrar şurup içine konur.
6. Kıvamını buluncaya kadar kaynatılır ve ateşten indirmeden 2-3 dk. önce limon suyu veya limon tuzu eklenir.
7. Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç boşluk bırakılmadan iyice doldurulur.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder