13 Ocak 2011 Perşembe

Muz Reçeli

%75 i su ve geri kalan kısmı karbonhidrat, protein ve potasyumdan oluşan muz, son derece besleyici ve sağlığa çok faydalı bir meyvedir. Özellikle ateşli hastalıklarda önemli rol oynayan muzu, pastalarda, keklerde ve tane tane yemeyi sevdiğim kadar hazırladığım bu reçelin içinde de çok sevdim. İster kahvaltıda sıcacık bir çayın yanında, ister pasta ve keklerin yanında isterseniz kaşık kaşık yiyebileceğiniz Muz Reçelinin işte o nefis tarifi...
Muz Reçeli
Malzemeler
•    2 kg muz
•    1 paket vanilya
•    1 kg toz şeker
•    ½  adet limon
Yapılışı
1.   Muzların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
2.   Üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip, muzları ezmeden yavaşça karıştırın.
3.   Şekerli muzlu karışımı 1 saat kadar bekletin.
4.   Muzlar şekeri ve vanilya aromasını iyice çektikten sonra büyükçe bir tencereye alın.
5.   Üzerine yarım limonun suyunu sıkın ve pişirin.
6.   Kaynamaya başladığında 5 dakika daha pişirin.
7.   Kavanozlara paylaştırarak soğumaya bırakın.
8.   Soğuduktan sonra kavanozların kapağını kapatıp serin yerde muhafaza edin.
9.   Dilediğinizde kavanozlardan çıkararak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Üzerine kavrulmuş fındık serperekte servis edebilirsiniz.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle: