8 Ocak 2011 Cumartesi

Şeftalili Tart

Her meyveyle seviyorum tartları. Ama kıtır hamurun üzerinde bol sulu, yumuşacık meyvelerle bir başka lezzetli oluyor elbette. Tam mevsiminde olduğumuz şu günlerde ise muhteşem şeftali lezzetiyle denemeye değer bir tarif bence...
Şeftalili Tart
Malzemeler
•    215 gr un (~1,5 su bardağı)
•    55 gr pudra şeker (~1/2 su bardağı)
•    125 gr soğuk tereyağı
•    1 yumurtanın sarısı
Krema için
•    2 yemek kaşığı un
•    2 su bardağı süt
•    3 yemek kaşığı toz şeker
•    1 paket vanilya
•    2 su bardağı süt
•    1 yumurta
Üzeri için
•    3 şeftali
Yapılışı
1.   Tart hamuru için unu kaba eleyin.
2.   Pudra şekerini ekleyip harmanlayın.
3.   Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
4.   Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
5.   Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
6.   Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
7.   Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
8.   Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters
çevirerek alın.
9.   Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
10. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın.
11. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
12. Üzerini çatalla ara delin.
13. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
14. Hamurunuzu tart kalıplarına yerleştirin.
15. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
16. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın.
17. Krema için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
18. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın.
19. Krema ılındıktan sonra tart hamurlarının içlerine paylaştırın.
20. Şeftalilerin kabuklarını soyup incecik dilimleyin.
21. Kremanın üzerine dizerek ılık olarak servis edin.

Afiyet olsun.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler