Her mevsimin meyvesiyle bir başka güzel olan tartlari bu seferde bol krema ve taze incir ile sofralarımıza konuk oluyor.
Malzemeler
• 215 gr un (~1,5 su bardağı)
• 55 gr pudra şekeri (~1/2 su bardağı)
• 125 gr soğuk tereyağı
• 1 yumurtanın sarısı
Krema için
• 2 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 1 tatlı kaşığı tereyağı
• 1 yumurta
Üzeri için
• 6-7 taze incir
• 1 paket tart jölesi
Yapılışı
1. Tart hamuru için unu kaba eleyin.
2. Pudra şekerini ekleyip harmanlayın.
3. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
4. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
5. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin.
6. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
7. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın.
8. Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
9. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin.
10. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alıp, kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
11. Üzerini çatalla ara delip, üzerine yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
12. Önceden 180 C’ye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
13. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın.
14. Krema için süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
15. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın.
16. Kremayı tartların içlerine paylaştırın.
17. İncirleri bol suyla yıkayıp kurulayın ve keskin bir bıçakla ince dilimleyin.
18. Kremanın üzerine dizin.
19. Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın.
20. İncirlerin üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder