malzemeler:
• 1 kilo pırasa
• 1 orta boy soğan
• 2 orta boy havuç
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 tatlı kaşı ğı domates salçası
• Tuz, 2 adet kesme şeker
• 1 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
1. Pırasalar ayıklanır, yıkanır ve verev olarak kesilir. Havuçlarda verev olarak kesilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Sıvı yağda soğanlar ve havuçlar kavrulur. Salça ilave edilir, bir iki kez çevirtilerek pırasalar ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulur, sıcak suyu k onup pirinçleri, şekeri ve tuzu ilave edilir pişmeye yakın portakal suyu eklenir 5 dakika kadar birlikte pişirilir.
Afiyet Olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder