Kuşkonmazlı bir tarif daha sunuyorum sizlere. Kuşkonmaz ve tavuk göğüs eti ile hazırlanan nefis bir yemek olan Kuşkonmazlı Tavuklu Fiyonk Makarna tarifi geri çeviremeyeceğiniz bir lezzette. İşte bu sağlıklı ve lezzetli yemeğin tarifi:
Malzemeler
• 500 gr. fiyonk makarna
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 250 gr. tavuk göğüs eti
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 küçük soğan (piyazlık kesilmiş)
• 1 diş sarımsak, ince ince doğranmış
• ½ kap sıcak tavuk suyu
• 1 kap krema
• ½ demet kuşkonmaz
• ½ kap Gouda cheese veya gravyer peyniri
• Pul biber
Yapılışı
1. Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzerek 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın.
2. Kuşkonmazı fırında pişirip, (daha önce tarifini vermiş olduğum Fırında Kuşkonmaz tarifini uygulayın.) orta boy doğrayarak bir kenara koyun.
3. Tavukları kekik, tuz ve karabiber ile karıştırın.
4. Kalan 1 yemek kasığı zeytinyağını tavada ısıtın ve tavukları içine atarak pişirin.
5. Tavadaki tavukları kaşık yardımı ile çıkarıp ayrı bir kaba koyun.
6. Ayni tavaya soğan ve sarımsağı ekleyerek 1 dk. sote edin.
7. Sıcak tavuk suyunu da ekleyerek 2 dk. orta ateşte pişirin.
8. Krema ve pişen tavukları ekleyip 1 dk. daha pişirin.
9. Daha sonra kuşkonmaz ve peynir rendesini de ilave edip karıştırın.
10. Üzerine pul biber serperek sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
0 Yorum Ekle:
Yorum Gönder