21 Ocak 2011 Cuma

Bezelyeli Makarna

Bezelye içeriğinde önemli oranlarda protein, karbonhidrat, fosfor, potasyum ve A vitamini barındırır. Ayrıca kolay çözünebilen lif maddelerini bol miktarda içerir. Bu nedenle de kandaki kötü kolestrolü düzeyini düşürerek kalp krizi geçirme riskini azaltır ve kan şekerini düzene sokar. Sizde sağlığınıza önem veriyorsanız sık sık bezelye tüketmeye özen göstermelisiniz. Açılışı da bu nefis Bezelyeli Makarna tarifimle yapabilirsiniz.
Bezelyeli Makarna
Malzemeler
•    2 su bardağı bezelye
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    1 adet kuru soğan
•    1 paket makarna
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün ve geniş bir kaba alın.
2.   Üzerine zeytinyağın yarısını döküp karıştırın.
3.   Tencerede su kaynatın ve bezelyeleri bu suda 3 dakika haşlayın.
4.   Haşlanan bezelyeleri süzün ve bir kenara alın.
5.   Soğanı yemeklik doğrayın.
6.   Kalan zeytinyağını büyük bir tavada ısıtın ve soğanları bu yağda kavurun.
7.   Üzerine bezelyeleri de ekleyip 1-2 dakika bu yağda çevirin.
8.   Üzerine makarnaları ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin.
9.   Piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edin.

En Lezzetli Yemek Tarifleri

lezzetarifleri.blogspot.com/

0 Yorum Ekle:

haberler